6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Afrodit beğenilmeyince yakalandı!

MÜŞTERİNİN BEĞENMEDİĞİ TARİHİ ESERLERİ POLİS ELE GEÇİRDİ

Denizli'de, iki çoban tarafından bulunduktan sonra alan şahıslar tarafından kargoyla İstanbul'a gönderilen Roma dönemine ait bronz heykeller, müşteri tarafından beğenilmeyerek geri gönderilince polis tarafından yapılan operasyonla ele geçirildi. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Denizli'nin Honaz ilçesinde, R.M ve H.A isimli iki çoban tarafından izinsiz yapılan bir kazı çalışması sırasında bulunan Roma dönemine ait bronzdan yapılmış Zeus, Aşk Tanrıçası Afrodit heykelleri ve heykelden kopma el, A.A ve S.D isimli şahıslara satıldı. A.A ve S.D isimli şahıslarda heykelleri N.Y ve S.Y isimli şahıslara satmak için harekete geçti. Şahısların kargo ile İstanbul'a gönderdiği heykeller, müşterisi tarafından beğenilmeyince geri yollanınca, polis harekete geçti.

İstanbul'dan Denizli'ye geri gönderilen heykelleri kargodan almaya gelen N.Y ve S.Y. isimli şahıslar polis tarafından yapılan çalışmayla gözaltına alındı. Olayla ilgili yapılan çalışma neticesinde daha önce bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışırken görevinden uzaklaştırıldığı ileri sürüldü. Ş.M.K.'nın da olayla ilişkisi olduğunun tespit edilmesi üzerine bu şahsın evinde arama yapıldı. Yapılan aramada, 20. yüzyıla ait 3 tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ile 135 tabanca fişeği ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan R.M, H.A, A.A, S.D, N.Y, S.Y, Ş.M.K. isimli şüpheliler sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.

MÜŞTERİNİN BEĞENMEDİĞİ TARİHİ ESERLERİ POLİS ELE GEÇİRDİ
MÜŞTERİNİN BEĞENMEDİĞİ TARİHİ ESERLERİ POLİS ELE GEÇİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 15:08:04
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 17:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?