3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ağaçlandırma çalışmaları start aldı

DENİZLİ-ANKARA BÖLÜNMÜŞ YOL AĞAÇLANDIRILMASI START ALDI

Denizli Valiliği ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından il genelinde yaptırılmış olan 220 kilometrelik bölünmüş yolun, her iki tarafının ağaçlandırılması ve orta refüjünün yeşillendirilmesi çalışmasının 2010 yılına ait bölümü düzenlenen ağaçlandırma töreni ile start aldı.

Denizli-Ankara Bölünmüş Yolu Bozkurt İlçesi Alikurt Mevkiindeki bir kilometrelik bölümün ağaçlandırma çalışmasına Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Orman Bölge Müdürü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ile sivil toplum örgüt temsilileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, Denizli'de gidiş dönüş olarak toplam 440 kilometre bölünmüş yolun kenarlarının ağaçlandırılacağını söyleyerek, "Denizli'de bölünmüş yol olarak 220 kilometre, geliş-gidiş iki tarafına 440 kilometrelik kısmının ağaçlandırmasını kapsayan bir projeyi ortaya koymuştuk. Özel İdare'den ayrılan 150 bin TL'lik kaynakla bu çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalarımıza hem ferdi, hem de sivil toplum örgütleri büyük destek veriyor. Denizli'den Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Uşak ve Manisa sınırlarına kadar olan duble yolların hepsi sağlı sollu ağaçlandırılacak. Diğer kamu kurumlarımızın destek vermesi ve bunların yanında çeşitli sivil toplum örgütleri ve firmaların katkısının artarak devamını diliyoruz. Bu projeye hep birlikte sahip çıkacağız. Bizim sınırımıza girildiği zaman insanların daha yeşil bir ortamda seyahat etmesini istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ağaçlandırma çalışmasına maddi destek veren Denizli Ticaret Odası adına Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, Denizli Çimento adına İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Adalı ve Yedeks Tekstil sahibi Seyfi Başer ile protokol imzalandı. Bu üç kuruluşun bağışladığı toplam 25 bin TL ile bölünmüş yol ağaçlandırılacak ve ağaçlandırılan bölge çitlerle koruma altına alınacak.

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların ilgili banka hesaplarına 1 kilometrelik ağaçlandırma için 5 bin TL yatırdıkları takdirde onlar adına ağaçlandırılan bölgelere o kişi ve kurumların adları verilecek. Protokollerin imza töreninin ardından Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından fidanların dikimi gerçekleştirildi ve bir kilometrelik alana 200 adet fıstıkçamı dikildi. Denizli'de şu ana kadar yürütülen bölünmüş yol ağaçlandırma çalışmalarında 33 bin 900 fidan dikildiği açıklandı.

DENİZLİ-ANKARA BÖLÜNMÜŞ YOL AĞAÇLANDIRILMASI START ALDI
DENİZLİ-ANKARA BÖLÜNMÜŞ YOL AĞAÇLANDIRILMASI START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 12:44:05
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 17:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?