3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ağaçlandırma seferberliği

DENİZLİ, BÖLÜNMÜŞ YOL AĞAÇLANDIRMASI İÇİN SEFERBER OLDU

21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nde Denizli'yi çevre illere bağlayan bölünmüş yolların kenarlarının ağaçlandırılması için protokoller İmzalandı.

Işık Sigorta tarafından düzenlenen 'Çocuklarımızla Birlikte Büyüyecek 100.000 Ağaç Projesi'nin ilk adımı da Denizli'de atıldı. Anemon Otel'de düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Akan, Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, hedeflerinin bitmiş olan bölünmüş yolların çevresini ağaçlandırmak olduğunu belirterek, bitmiş yolların ağaçlandırılması ile Türkiye'de Denizli'nin özelliğini ortaya koymak istediklerini söyledi. Bu konuda herkesten destek beklediklerini ifade eden Vali Erkmen, gerekli desteği buldukları takdirde bir yıl içinde ağaçlandırma çalışmalarını bitirebileceklerini kaydetti. Vali Erkmen, bölünmüş yol kenarlarının ağaçlandırılması ve çit ile çevrilmesinin maliyetinin 5 bin TL olduğunu, bankada açılacak hesap numaralarına 5 bin TL yatıran vatandaşların veya kurumların, ağaçlandırılacak olan bin kilometrelik alana isimlerinin verileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından ağaçlandırma çalışmalarına katkı veren kişi ve kurumlarla protokol imzalandı. İlk olarak Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu ile maddi katkı sağlayan Işık Sigorta adına Genel Müdür Recep Koçak tarafından bölünmüş yol ağaçlandırma protokolü imzalandı. Daha sonra bağışta bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Akçakoca Gıda adına Kerim Akçakoca ve Nevzat Uğur Kulalı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Çelikkol, Denizli Ticaret Odası adına Meclis Başkanı Vedat Evran ve AYDEM Elektrik adına Genel Müdür Mesut Güzel ile protokoller imzalandı.

Protokol töreninin ardından Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak tarafından Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu'ya plaket verilirken, Vali Yavuz Erkmen de, kampanyasının fikir sahibi olan Işık Sigorta Çivril Acentesi sahibi Mustafa Güven'e plaket verdi.

DENİZLİ, BÖLÜNMÜŞ YOL AĞAÇLANDIRMASI İÇİN SEFERBER OLDU
DENİZLİ, BÖLÜNMÜŞ YOL AĞAÇLANDIRMASI İÇİN SEFERBER OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 15:24:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 17:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?