3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

AHİYAD'tan Vali Erkmen'e ziyaret

Ahi Sinan Esnaf Tüccar ve Sanayiciler Yardımlaşma Derneği (AHİYAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri Vali Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarete AHİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ordu ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı. AHİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ordu, Hasan Kallimci'nin kaleme aldığı "Denizli Ahileri" isimli kitabı Vali Yavuz Erkmen'e hediye etti.

Kitap hakkında bazı bilgiler veren Ordu, Ahiliğin Denizli'de önemli bir yeri olduğunu, yüzyıllardır gelen gelenekle esnaf ve sanatkârların birliklerine verilen isim olduğunu, Denizli esnafının misafirperver olduğunu ve geleneklerin bugünlere kadar geldiğini ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen de, Ahilik Kültürünün Türk toplumu için önemli bir değer olduğunu, bu kültürün yaşadığı en önemli kentlerden birinin de Denizli olduğunu söyledi. Ahilik Kültürü özelliklerinin Denizli'de fazlasıyla görüldüğünü belirten Vali Erkmen, müteşebbis insanların bulunması, çalışkan ve dürüst insanların olmasının Ahi Sinan geleneğinin bir devamı olduğunu vurguladı. Bu geleneğe sahip çıkarak gelecek kuşaklara taşınmasının da önemli olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erkmen, AHİYAD derneğine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

AHİYAD tarafından hazırlanan ve Hasan Kallimci'nin yazdığı "Denizli Ahileri" kitabında, ahiliğin tarihi, Ahiliğin günümüz yaşayışındaki izleri, Denizli Ahileri, Ahi Sinan ve Ahi Duman ile ilgili bilgiler, şiirler ve fotoğraflar bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 14:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?