7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

'Aile içi iletişim ve şiddet' konferansı

Denizli Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Denizli Devlet Hastanesi'nde personele yönelik 'Aile içi iletişim ve aile içi şiddet' konulu konferans verdi.

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime, hastane çalışanları katıldı. Eğitimin amacının modern dünyanın bir problemi haline gelen aile içi şiddetin azaltılması, ailelerin daha mutlu ve huzurlu olması olduğunu belirten Denizli Vali Yardımcısı Mestan Yayman, "Yeni yetişen neslin tamamen soyundan kopup, kapkaççı, hırsız, mutsuz, intihara teşebbüs etmiş, her topluma, insana zarar verecek bir nesil değil, insanların huzur içerisinde, sükunet içerisinde kendi memleketinde kendi bulunduğu her yerde rahatlıkla gezip dolaşabileceği, huzurlu bir toplum oluşmasıdır. Evlerinde özellikle akşamları gözyaşı döken ailelerin gözyaşlarını gülümsemeye bıraktırma çabası içerisindeyiz" dedi. 0- 6 yaş bebek ölümlerinin yüzde 25'inden anne ve babaların sorumlu olduğunu belirten Yayman, şöyle konuştu: "İntihar eylemlerinde ailelerde iletişim ve şiddetin rolü çok fazla. Bu hiç akla gelmez, fakat anne gayrimeşru ilişkiden çocuğunu çöp kutusuna veya buna benzer yerlere bırakıyor. Çocuk şanslı ise bulunuyor, kurtarılıyor. Şanslı değil ise ölü bulunuyor. Bu şekilde yuvalarda hayata başlayan bir çocuğun ileride nasıl olacağını siz düşünün."

Ailelerin son zamanlarda hızla boşanmaya karar verip boşanmayı gerekleştirdiklerini de söyleyen Yayman, sözlerini şöyle tamamladı: "Aileler, aile büyüklerinden birisini yanlarında istememe, alkol, kumar ve birbirini kandırma gibi nedenlerden dolayı hızla boşanmaya gidiyor. Fakat taraflardan birisi yanlışını anlayarak düzeltme çabasına gitmemektedir. Kayınvalidesiyle birlikte yaşayan bir kadın devamlı ufak tefek şeyleri bahane ederek sorun çıkarmaktadır. Bunlar boşanmak için yeterli sebepler değil. Tüm bu mazeret olarak görülen sebepler istenilirse iyi bir iletişimle değiştirilebilir."

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ramazan Canural, Denizli Vali Yardımcısı Mestan Yayman'a çiçek verdi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 13:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?