3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor

GEMİLERE SALDIRININ ARDINDAN

İsrail ordusunun, 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım Kampanyası' kapsamında Gazze'ye giden gemilere yönelik saldırısının ardından Denizli'de gemilerde bulunan 3 kişinin yakınları endişe içinde gelişmeleri takip ediyor. Gemide yakınları bulunanlar bugün Saadet Partisi Denizli İl Başkanlığı'nda toplanarak ellerinde Filistin Bayrağı ve pankartlarla saldırıyı kınadı. Gazze'ye giden gemide bulunan 24 yaşındaki Mehmet Emin Kaya'nın annesi Fatma Kaya, yapılan saldırıyı kınayarak tek

korkusunun toplanan yardımların İsrail'in eline geçmesi olduğunu söyledi. Evlatlarına bir şey olduğu için üzülmediklerini belirten Fatma Kaya, "Bizim niyetimiz, gayemiz Gazze'deki müslüman kardeşlerimize yardımların ulaşmasıydı. İnşallah bu sonuçlanacak. Benim çocuğum veya başkalarının çocuğu için bu bir şehadetse, şehadet olacak. Bu konuda hiç birimiz üzgün değiliz. Şehitlerimize rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum" dedi.

Oğluyla uzun süredir görüşemediklerini belirten Fatma Kaya, "Yola çıktıktan sonra gemilerle bütün irtibat kesildi, telefonlar kapandı. Biz televizyonlardan canlı yayınlarda gelişmeleri takip ediyoruz" diye konuştu.

Herhangi bir endişe ve korku taşımadıklarını belirten Fatma Kaya, tek endişesinin emanetlerin yerine ulaşamaması olduğunu belirterek şunları söyledi: "İsrail'in eline geçecek endişesi taşıyoruz. Hepimizin tek endişesi bu. Çünkü, bu emanetlerin yerine gitmesi için biz canla başla çalıştık. Oradaki kardeşimiz umutla gemiyi, barış güvercinlerini bekliyordu. Endişemiz emanetlerin yerine varmaması ve İsrail'in eline düşmesi. Çünkü İsrail'e güvenmiyoruz. İsrail yaptığı basın açıklamasında dört şık saydı. Bu

şıkların içerisinde 'Zarar vermeyeceğim, sadece tutuklayacağım. Klimalı hapishanelerde barındıracağım' dedi ama sözünde durmadı. Yahudi yine yahudiliğini yaptı. Bütün dünya bunu gördü. Hiç bir kaygım üzüntüm yok. Ben o gemide olmadığım için üzülüyorum."

İSRAİL'İ KINIYORUZ

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Akif Kocamanoğlu da Gazze'ye insani yardım götüren Türk Bayraklı gemiyi uluslararası sularda işgal edip gemide bulunan insanları katleden ve onlarca kişiyi yaralayan İsrail'i kınadı. Dünya barışının sağlanması için öncelikle İsrail'in siyonist terörünü durdurması gerektiğini anlatan Kocamanoğlu, "Derhal İsrail'le ilişkilerin askıya alınması ve gemilerin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Geçen hafta PKK terör saldırısı ve İskenderun'daki roketli saldırı sonucu şehit düşen askerleri rahmetle andıklarını belirten Kocamanoğlu, "Bu saldırılarda İsrail'in parmağı olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazze'ye yardım götüren gemide Mehmet Emin Kaya'nın yanı sıra Alperen Ocakları Denizli Şube Başkanı Halis Akıncı ve Zeki Kaya da bulunuyor.

GEMİLERE SALDIRININ ARDINDAN
GEMİLERE SALDIRININ ARDINDAN
GEMİLERE SALDIRININ ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 12:05:05
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 17:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?