2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

AK Partili Yüksel'den açıklamalar

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Rusya Türkiye ilişkilerinin, Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda devam edeceğini söyledi.


AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında, başta enerji olmak üzere değişik alanlarda işbirliğini öngören anlaşma ve protokollerin imzalandığını belirtti. Yüksel açıklamasında, "Türkiye, çıkarları doğrultusunda sağlam ve güvene dayalı adımları atmaya devam etmektedir.

Rusya Federasyonu'yla da başta enerji olmak üzere değişik alanlarda yeni antlaşmalar imzalanarak açılımlar sağlanmakta ve ülkemizin kazanımları artırılmaktadır. İki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik imzalanan gaz protokolü, Rusya'dan doğalgaz alımımıza imkan sağlayan ve 2011 yılında son bulacak olan doğalgaz alım sözleşmesinin süresinin uzatılmasını öngörmektedir" ifadelerine yer verdi.


DIŞ POLİTİKANIN ÖNCELİKLİ HEDEFLERİ ARASINDA
Rusya ile karşılıklı anlayış, güven ve ortak çıkarlar temelinde günden güne gelişen ilişkilerin daha da güçlendirilmesinin, dış politikanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirten Mehmet Yüksel, açıklamasında şunları kaydetti:
"İlişkilerin bugün ulaştığı nokta gerçekten çok memnuniyet vericidir. Türkiye-Rusya münasebetlerinde ticari ve ekonomik ilişkiler ziyadesiyle ülkemiz çıkarlarını gözetmektedir. Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ortaklık önemli bir rol oynamakta, sürekli karşılıklı yapılan yatırımlarda artışların gözlemlenmesine vesile olmaktadır. Türkiye inşaat sektöründe Rusya'da önemli bir yere sahiptir. Bugüne kadar Rusya'da müteahhitlerimiz 30 milyar dolar civarında bir ciro ile bin 152 projeyi hayata geçirmişlerdir. Rusya ile ortaya koyduğumuz işbirliği inanıyorum ki gelecekte hayata geçirilecek projelerle daha da ileri taşınacaktır."


Rusya ile planlanan çalışmaların, gaz, petrol ve nükleer enerji olmak üzere şu anda 3 ana başlıkta toplandığını kaydeden AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, bu antlaşmalarla sürecin daha da zenginleşerek Türkiye’ye güç katacağını ifade etti. Yüksel açıklamasında, görüşmelerde öne çıkan önemli bir hususun ise Denizli ve bölgedeki ihracatçıyı yakından ilgilendirdiğini bildirdi. Yüksel, açıklamasında “Bu görüşmeler ve varılan iyi niyet anlaşmaları iki ülke arasındaki ticareti daha da kolaylaştıracak, geliştirecek ve bölgemizdeki ihracatçımızın işini kolaylaştıracaktır" sözlerine yer verdi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 16:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?