2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Akaryakıt tankerine silahlı gasp

İzmir'den Isparta'ya benzin ve mazot götüren tanker kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından gasp edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, İzmir'den aldığı 16 ton benzin ve mazotu tankerle Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine götüren Mehmet Mutlu, Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda mola verdi. Daha sonra 32 SF 261 plakalı tankerle Isparta'ya gitmek üzere yeniden yola çıkmaya hazırlanan sürücünün yanına gelen kimliği belirsiz iki kişi, Isparta'ya gitmek istediklerini söylediler. Mehmet Mutlu, tanımadığı şahısları almak istemeyince, şahıslar tabanca çıkarak sürücüyü zorla tankere bindirdi.

Denizli'nin Sarayköy ilçesi yakınlarına geldiklerinde el ve ayaklarını bağlayıp başına çuval geçiren şahıslar sürücüyü boş bir araziye bırakarak tankerle uzaklaştılar. Şahısların uzaklaşmasının ardından bağlı olduğu iplerden kurtulan Mehmet Mutlu, polise giderek durumu anlattı. Polis ekipleri bölgede geniş çaplı operasyon başlatmasına rağmen saldırganların izine rastlayamazken, tanker sabah saatlerinde Buldan ilçesi yakınlarında boşaltılmış ve terk edilmiş
olarak bulundu.

Ekipler, tankerde parmak izi araştırması yaptı. Jandarma tarafından ifadesi alınan şoför Mehmet Mutlu'nun, tanımadığı iki kişinin tabancayla tehdit ederek tankere bindiklerini, el ve ayaklarını bağladıktan sonra başına çuval getirip yol kenarına attıklarını söylediği öğrenildi.

Olayı gerçekleştiren şahısların yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 23:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?