6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Akbaş için geri sayım başladı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU AKBAŞ BARAJI TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli Akbaş Barajı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen temel atma törenine, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve davetliler katıldı. Halk oyunları gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Denizli'yi anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur'un açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli olarak hem hükümete hem de Çevre ve Orman Bakanlığı'na şükranlarını ifade ettiklerini belirterek, "Akbaş Barajı bir yıl gibi bir sürede hem yatırım planına alındı hem de yapım çalışmasına başlandı. Bu gibi büyük bir barajın hem projelendirilmesi ve ihale edilmesi Türkiye'de tüm bakanlık personelinin konuya nasıl sahip çıktığını, hükümetin baraj konusuna nasıl baktığının somut göstergesidir. Bakanlığın yatırımları sadece Akbaş Barajı ile sınırlı değil. Bir çok bitmiş tesis Denizli için büyük kazanım olmuştur. Kısa sürede Cindere Barajı ve Yenidere Barajı'nın bitirildiğini, bir çok projenin hayata geçirildiğini görüyoruz. Çok uzun yıllardan beri kuyusu açılmış ama tesisi yapılmamış yerler, ya da yeni kuyusu açılmış yerler tarımın Denizli'de ileriye gitmesi konusunda sevindirici olacak. Çevre ve Orman Bakanlığı, yatırımları ile Denizlililer'in gönlünde taht kurmuştur. Akbaş Barajı'nın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gece gündüz çalıştığını belirterek, "2002 yılında Türkiye'nin durumu neydi, şimdi ne oldu?. Mukayese kabul edilemez. Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin başı tüm dünyada dik. Ekonomide de 26. sıradan 16. sıraya yükseldik. Ama bu şanlı ve büyük millete 16. sıra yakışmıyor. Başbakanımız yeni hedef gösterdi, 2023 yılından önce Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi içine sokacağız. Bunun için gece gündüz çalışacağız" dedi. Türkiye'nin yıldızının parlak olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Önümüzdeki asır Türk asrı olacaktır. Ekonomide güzel gelişmeler var. Son büyüme oranları açıklandı. Dünyada Çin ve Arjantin'den sonra 3.sırada, Avrupa'da da birinci sıradayız. Allah'a şükür bugünlere de geldik. Devletin borçlanma faizleri bile tek rakamlara indi. Bu Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Artık başı dik, itibarlı bir ülkeyiz. Allah ülkemizin bahtını da daha da atacak. Birlik, beraberlik ve kardeşlik oldukça önümüzde kimse duramaz. Yeter ki, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da pekiştirelim. 74 milyon kişi kardeştir" dedi.

Merkez Bankası rezervinde 85 milyar dolar öz sermaye olduğunu belirten Eroğlu, "Hem borçlarımızı ödüyor, hem Merkez Bankası'nın kasasını dolduruyoruz. Bunun yanında yatırımlar devam edecek. Devletin millete borcu vardı. Başbakanımız devletin millete borcu olamayacağını belirterek Maliye Bakanı'na talimat verdi ve borçlar ödendi. Bizim farkımız bu. 80 milyar dolarlık hortumlanan banka mudilerine bu millet paralarını ödedi. Yatırımlara dolu dizgin devam ediyoruz. Bizim yaptıklarımızla, bizden önceki 70 yılda yapılanlar mukayese edildiğinde bizim yaptıklarımız daha ağır basar. Bizim bu yaptıklarımıza başkasının hayalleri bile ulaşamaz. Alnımız açık. TOKİ 480 bin konut yaptı. Bu konutlarda yaklaşık 2 milyon kişi oturuyor. Bu rakam 20 şehir kurulduğu anlamına gelir. Hem borç ödeyeceksin, hem Merkez Bankası'nın kasasını oluşturacaksın, hem de yatırım yapacaksın. Bunu ancak vatan millet aşkıyla tutuşan bir başbakan yapabilir" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, "İlaç fiyatları bile düştü. Sağlık hizmetleri kolaylaşıyor. İnsanı sevmek budur. Bunlar aşkla, sevgiyle olur" dedi.

Ağaçlandırmada dünyada 3. sırada bulunduklarını, 23 milyon dekarlık alanda ve bozuk alan ıslahı yapılacağını söyleyen Bakan Eroğlu, Türkiye'nin çöplerini toplayacak bertaraf tesisleri kurulacağını belirterek, "Hava kirliliği, su atık konusunda önemli mesafeler katettik. Denizli'ye bakanlık olarak şu ana kadar 580 milyon TL yatırım yaptık. Yapılacak daha çok iş var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi. Pamukkale ve Karahayıt ile ilgili kentsel dönüşüm projesine başlandığını belirten Bakan

Eroğlu, "Pamukkale bölgesi muhteşem bir turizm bölgesi olacak. Çevre ve Orman Bakanlığı ve hükümet milletin emrinde. Ne yapmamız gerekiyorsa o yapılıyor. Denizli her şeyin en güzel şeyine layık. Denizli müteşebbis insanların yaşadığı bir şehir. Denizli'mizin de yıldızı çok parlar. Önümüzdeki seçimlerde Büyükşehir olacak. Çok genişleyecek. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Akbaş Barajı çok büyük bir baraj. 2060 yılına kadar Denizli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Bütün bu tesislerin yapımında emeği geçen, başta Başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu barajı yapacak müteahhidini platforma çağırarak 2013 Eylül'de sona ermesi planlanan barajla ilgili pazarlık yaptı. 2013 yıl sonunu kabul etmediklerini belirten Bakan Eroğlu, "12.12.2012 saat 12'yi 12 geçe olarak geriye aldırıyoruz" dedi. Bakan Eroğlu'nun pazarlığı büyük alkış toplarken, DSİ Genel Müdürlüğü ve müteahhit firma arasında bitiş tarihi ile ilgili protokole imza atıldı. İmzaların ardından telekonferans sistemi ile Aydınlar Köyü yakınlarında yapılacak Akbaş Barajı'nın temeli atma törenine geçildi. Baraj bölgesinde bulunan Honaz Kaymakamı Turgut Gülen'le telekonferans sistemi ile görüşen Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak temeli attılar.

Denizli'nin 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Akbaş Barajı'nın 31.5 milyon TL'ye mal olacağı ve 6 bin 900 hektar alanın sulanmasında da kullanılacağı bildirildi.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU AKBAŞ BARAJI TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU AKBAŞ BARAJI TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU AKBAŞ BARAJI TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU AKBAŞ BARAJI TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2011 Pazar 17:04:04
Güncelleme :3 Nisan 2011 Pazar 23:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?