3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Akdağ'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, halkçılık konusunda samimiysen, Tam Gün Kanunu'nu git Anayasa Mahkemesi'nden geri çek ve Türk halkından partin adına özür dile" dedi.

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Denizli'de bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Denizli Valiliği'nin ardından Denizli Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile görüştü. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci tarafından kendisine çeşm-i bülbül hediye edilen Bakan Akdağ daha sonra yürüyerek AK Parti Denizli İl Başkanlığı'na geçti. Yolda Bakan Akdağ'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici'nin de katıldığı parti ziyaretinde il başkanı Bilal Uçar'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulundu.

Kasket takmakla halkçı olunamayacağını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şöyle konuştu: "Ben şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Eğer halkçılık konusunda samimiysen, Tam Gün Kanunu'nu git Anayasa Mahkemesi'nden geri çek ve Türk halkından da partin adına özür dile. Diyeceksin ki, 'Ben, CHP olarak zamanında hastanelerin tek çatı altında birleştirilmesi meselesinde karşı çıktığımız için ve bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğümüz için halkımdan özür diliyorum' Ben, Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü Kanunu'na karşı çıktığımız için halkımdan özür diliyorum. Ben, Tam Gün Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğümüz için halkımdan özür diliyorum ve pişman oldum. Pişman olduğumun bir göstergesi olarak da bu talebimi geri çekiyorum' O zaman senin halkçılığını tartışmaya başlarız. İstediğin kadar kasket tak. Kasket takmakla halkçı olunmuyor."

Samimiyetin çok önemli olduğunu ifade eden Akdağ, şunları söyledi:

"Yoksuldan yana olduğunu söyleyenler, Tam Gün Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne götürmüş olamazlar. Yoksulun yanında duracağız, yoksulu koruyacağız. Fakir fukaranın destekçisi olacağız diyenler, bu iddianın yanı sıra halkın yararına olan bu kanunların Anayasa Mahkemesi'ne götüremezler. Onun için şu an CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu bir samimiyet testinden geçmektedir. Göreceğiz bakalım bu cesareti gösterebilecek mi? Belki gösterir. Bu cesareti göstermesine partisindeki polit büro izin verecek mi göreceğiz."

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 12:43:04
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 16:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?