2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

AKP'de kongre heyecanı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker AK Parti Denizli 3.Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

AK Parti Denizli 3.Olağan İl Kongresi Merkez Spor Salonu'nda yapıldı. Mevcut başkan Bilal Uçar'ın tek listeyle girdiği seçim büyük bir katılımla gerçekleşti. Kongrede Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e partililer sevgi gösterisinde bulundu. AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, belediye başkanları ve delegelerin katıldığı kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Bilal Uçar yaptı.

Uçar, AK Parti'nin tüm toplumu kucaklayan bir parti olduğunu söyledi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici'nin de söz aldığı kongrede bir konuşma yapan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, tarımda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yeni bir uygulamaya geçildiğini belirten Eker, "Bitkisel üretimde kimyasal ilaçların reçeteyle satılması uygulamasını başlattık. Artık domates, biber, patlıcan, meyve ve sebzelerde kullanılan ilaçları da nasıl doktor reçete yazıyorsa, burada da işin ehli olan mühendis, teknisyen ve teknikerler reçete yazacak. Herkes istediği şekilde, istediği ilacı istediği üründe kullanamayacak. Bunu toplum sağlığı için yapıyoruz" dedi.

İlaç bayiliği için yeni bir düzenlemeye gidildiğini ifade eden Bakan Eker, şunları söyledi: "Zirai ilaç bayiliğini belli esaslara getirdik. Bu konuda eğitim almış, sertifika almış insanlar satış yapabilecek. İsteyen istediği şekilde ilaç satamayacak. İlaç yanlış kullanılırsa zehir etkisi yapıyor. Bütün toplum hayatı riskli hale gelir. Buna müsaade etmemiz mümkün değil."

Bakan Eker'e konuşmasının ardından AK Parti Gençlik Kolları tarafından Denizlispor kaşkolu takıldı.  Yeni oluşan kabinede Devlet Bakanlığı görevine getirilen ve Denizli'nin ilk kadın bakanı olan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, siyasi partilerin demokrasinin önemli bir unsuru olduğunu söyledi.

Ülke meselelerinin çözümünün mutlaka siyaset kurumu içerisinde olması gerektiğini anlaan Kavaf, "Buna inandığım için buradayız. Demokrasinin standardının temel insan hak ve özgürlüklerine saygı duyulmasıyla yükseleceğine inandığımız için buradayız. Siyaset insanın mutluluğunu sağlamaya yöneliktir. İnsanları olduğu gibi kabul etmek gerekir. Siyaset kurumunun katılımcı bir zemine oturtulması ancak bu anlayışla mümkündür" dedi.

Kendi tecrübelerinden olduğu kadar başkalarının tecrübelerinden faydalanmanın da bir zenginlik olduğunu belirten Bakan Kavaf, sözlerini şöyle tamamladı: "Siyasi partilerin köklü bir geleneğe sahip olması, kurumsallaşması ancak katılımcı bir anlayışla mümkündür."

Yapılan konuşmaların ardından AKP il kongresine devam edildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 17:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?