2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

AKP'den 33 şehide anma

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, 24 Mayıs 1993'te Elazığ-Bingöl karayolunda teröristlerce şehit edilen 33 askeri rahmetle andıklarını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, hiç kimsenin milletin yüreğindeki vatan sevgisini asla söküp atamayacağını belirterek, "Çünkü milletimizin yüreğindeki vatan sevgisi sökülüp atılamayacak kadar derindir. dedi.

16 yıl önce Elazığ-Bingöl karayolunda teröristlerce şehit edilen 33 askeri AK Parti Denizli Teşkilatı olarak rahmetle andıklarını ifade eden Uçar, "Acemi birliğindeki eğitimlerini tamamlayarak yeni görev yerlerine giderken PKK'nın sözde ateşkes uyguladığı dönemde, teröristler pusu kurup askerlerimizi kaçırmış ve 33'ünü şehit etmişlerdir. 33 silahsız askerimiz hiçbir inançta yeri olmayacak şekilde insanlıktan zerre kadar nasibini almamış, karanlık odakların maşası teröristler tarafından katledilmesi milletimizin vicdanında çok derin bir yara açmıştır" dedi. Bu tip terör gruplarının amacının ülkeyi bölmeye ve parçalamaya çalışmaktan başka bir düşünce taşımadığını ifade eden Uçar, "Ne yazık ki terör belası dünyanın her köşesinde var. Dünyanın en gelişmiş ve en fakir ülkelerinin bugün terörle beraber yaşamak zorunda kaldığına hep beraber tanık olmaktayız. Türkiye'de bütün güvenlik güçlerimiz terörle amansız bir mücadele içindedir. Bu mücadele güçlü bir mücadeledir. Çünkü gerek partimiz iktidarı ve gerekse milletimiz terörle mücadelenin arkasında dik durmaktadır" dedi.

İl Başkanı Bilal Uçar terörün hedefinde sadece panik ve korku oluşturarak toplumu yıldırmak ve bunun üzerinden propaganda yaparak sesini duyurmak düşüncesinin yer aldığını belirtti. Uçar açıklamasında, "Terör ve teröre alet olanlar illegal fikirlerini ve taleplerini topluma ve devlete ancak terör yoluyla dayatmanın gayreti içindeler. Fakat şu hususun farkında değiller. O da hiçbir şiddet yöntemi bugüne kadar kimseye başarı getirmemiştir. Dün omuz omuza vererek vatanı, milleti, devleti ve hürriyeti için mücadele edip şehit düşenlerin bugün çocuklarını, yani bizleri değişik fitnelerle bölüp parçalamak birbirine düşürmek isteyenler var. İşte bu şer odaklarına bizim verecek en güzel cevabımız, birliğimizi, beraberliğimizi ve bölünmez kardeşliğimizi göstermek olacaktır. Bu düşüncelerle başta 24 Mayıs 1993 tarihinde şehit olan askerlerimiz ile beraber vatan savunmasında canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yine bu yolda gazi olan yiğitlerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 18:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?