2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

AKP'den Engelliler Günü mesajı

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, AK Parti olarak sosyal problemlerle samimi ve kararlı bir şekilde ilgilendiklerini, engelli vatandaşlar için devrim niteliğinde projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında, yıllardan beri çıkarılamayan özürlüler yasasını AK Parti'nin çıkardığını belirterek, "AK Parti, engelli vatandaşlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Yıllardan beri çıkartılamayan Özürlüler Yasası AK Parti döneminde hayata geçirilmiştir. Çıkartılan bu yasayla, özürlülerin temel sorunlarına kalıcı çözümler ortaya konmuştur. Engelli vatandaşlarımız kendilerine uzatılan elin bir dost ve yardım eli olduğunun farkına varmıştır. Toplumda var olan 'Özürlü acizdir' anlayışı ortadan kaldırılmıştır. Meslek seçme ve bu alanda eğitim alma sürecindeki engeller kaldırılırken, özürlülerin istihdam edilmeleri ve çalışma şartları boyunca ayrımcılığa tabi tutulmamaları konusu da çözüme kavuşturulmuştur. AK Parti olarak engelli vatandaşların kendilerini toplumdan soyutlamamaları için gerekli çalışmaları yaparken var olan fiziksel ve sosyal şartların engelliler lehine düzeltilmesi yönünde önemli adımlarda atılmıştır" dedi.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini esas alan AK Parti'nin engelli vatandaşları da gözardı etmediğini, eğitim-öğretim hakkını kullanmalarını sağladığını belirten Bilal Uçar, "Sosyal hayatta var olan şartlar, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolayca sürdürebilmelerini sağlayacak hale getirilmiştir. Ağır özre sahip engelli vatandaşlarımızın bakımını üslenen yakınlarına aylık bakım ücretleri ödenerek, özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın yaşam koşulları kolaylaştırılmıştır. Sosyal güvencesi olmayan engelli çocuklarımızın okul masraflarının tamamı devletimiz tarafından karşılanmaya başlanmıştır. Yine sosyal güvencesi olmayan ve 18 yaşın altında engelli çocuğu olan aileler yasa kapsamında maaş almaya başlamışlardır" dedi.

Bu ve buna benzer engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik uygulamalar ve yasal düzenlemelerin bundan sonra da gerçekleştirilmeye devam edeceğini ifade eden Uçar, "Engelli olmak bir engel değildir. AK Parti engelleri aşmış bir toplumun oluşması için tüm varlığıyla gerçekleri göz ardı etmeden yoluna devam edecek ve milletin tüm kesimlerine hiçbir ayrım yapmadan hizmetlerini sunmaya gayret gösterecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 19:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?