2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

AKP'den yeni eğitim yılı mesajı

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, eğitim ve öğretim yılının başlayacak olması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bir yıl boyunca başarı için ter dökecek öğrencilerle, eğitim camiasına başarı diledi.


Başkan Uçar; AK Parti iktidarının yaptığı devrim niteliğindeki adımlarla Türk milli eğitiminin daha çağdaş ve dünya standartlarına uygun hale gelmesi için çaba sarf ettiğini söyledi. AK Parti iktidarı ile birlikte eğitimde seferberlik başladığını belirten Uçar, "Eğitim sisteminin çağın şartlarına uyumlu hale getirilmesi, okullaşma oranının yükseltilmesi ve eğitim şartlarının iyileştirilmesi için önemli birçok proje hayata geçirildi. Hükümetimiz demokrasiye ve cumhuriyete inanmış, eğitimli, donanımlı çağdaş nesillerin yetiştirilmesi için büyük adımlar attı. Eğitim yardımlarında yüzde 100 vergi indirimi sağlayan AK Parti iktidarı, Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası'ya 20 bin dersliği Türk Milli Eğitimi'ne kazandırdı. Öğrencilerimizin yüzde 90'nı internete kavuştu. Artık öğrencilerimiz ilköğretimden itibaren bilgisayar ve internetten yararlanıyor. İlköğretim ve lise öğrencilerimiz okul açıldığı gün kitaplarını masalarının üstünde buluyor. Hükümetimiz ücretsiz olarak bu kitapları öğrencilerimize sunuyor" dedi. Cumhuriyet tarihi boyunca bütçeden eğitime en büyük payın AK Parti iktidarı ile eğitime ayrıldı ve halen devam ediyor.

Memnuniyetle görüyoruz ki, Denizli eğitime yapılan katkıların verilen emeklerin karşılığını alıyor. Gerek ÖSS, gerek OKS'de Türkiye'de ilk sıraya oturmak hepimizi gururlandırıyor. Denizli'ye bu mutluluğu yaşatan eğitim camiasına başta müdürlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde öğrencilerimize de üstün başarılar diliyor, yeni eğitim sezonun kazasız belasız sağlık içinde geçirilmesini temenni ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 17:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?