2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

AKP'li başkan 265 kişiyi icraya verdi

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'ne bağlı ve nüfusu 2 binin altında olduğu için yerel seçim sonrası kapatılacak beldiyeler arasında yer alan Tosunlar Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Yılmaz, kanalizasyon ve içme suyu projesine katkı payı ödemeyen 265 kişiyi icraya verdi.


İller Bankası'ndan her ay 8-10 bin YTL arasında para geldiğini, bu parayla ancak işçilerin ücretini ödeyebildiğini anlatan Başkan Yılmaz, vatandaşlardan parasını tahsil edemediğini, belediyenin kasasında da bir kuruş olmadığını, bu nedenle kendisini başkan seçen halkı icraya vermek zorunda kaldığını söyledi.


Tosunlar Belediye Meclisi, 2005 yılında beldeye kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yapılması için karar aldı. Meclis, 265 haneli belde halkının hane başına 100 YTL katılım harcı ödemesini de kararlaştırdı. Tosunlar Belediyesi, 1 milyon 700 bin YTL tutarındaki projeye kendi olanakları ile başladı. 2007 yılında 6 kilometrelik kanalizasyonun ve içme suyunun ana şebekesi yapıldı. Bu arada, belediye 1 milyon YTL'yi aşkın harcama yaptı. Sarayköy Kaymakamlığı'ndan da destek istediklerini ve Köylerin Alt Yapılarını Kalkındırma Projesi'nden maddi destek aldıklarını, 1 milyon 700 bin YTL harcama yaptıklarını aktaran Tosunlar Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Yılmaz, “Bazı vatandaşlar 50'şer YTL ödeme yaptı. Çoğunluğu 2005 yılından bu yana bir kuruş vermedi. Belde halkı çiftçilikten geçimini sağlıyor. Çiftçinin durumu iyi değil, ekonomik kriz var diye 2- 3 yıldır susuyoruz. Makam arabasının lastiği patlıyor para bulamıyorum. Belediyede çalışan işçilerin ücretini ödeyemez hale geldim. Ben de çaresizim. İçme suyu hattını tamamen yeniledik. İşin yüzde 80'lik bölümü bitti. Kanalizasyon hattını bitirdik. Tamamlanması için vatandaşların katkı payını ödemesi gerekiyor. Ama ödemiyorlar. Kimisi ‘kriz var vermem’ diyor, kimisi vermeyeceğini açık açık söylüyor. Sonuçta parası olan da borcunu ödemiyor. Ben de 265 kişi icraya vermek zorunda kaldım” dedi.


Sarayköy İcra Müdürlüğü'nden ödeme emrinin bulunduğu yazıyı alan vatandaşlar ise tepki gösterdi. Çok sayıda vatandaş Sarayköy İcra Müdürlüğü'ne giderek icra takibine itirazda bulundu. Borçlulardan Yusuf Sürücü'nün avukatı Mustafa Kemal Asan, vatandaşlara borçları olduğuna dair Tosunlar Belediyesi'nden herhangi bir yazılı tebligat yapılmadığını savundu. Katılım payının da hizmet bitiminden sonra halkın istifadesine göre belirlenmesi gerektiğini öne süren Asan, icra takibine itiraz etti, “Katılım payı ödeyeceklerin listesi de en az bir ay süreyle askıda kalmalıydı. Tosunlar Belediyesi, vatandaştan para istemiş, vermiyor diye de icraya başvurmuş. Prosedürleri önce belediyelerin kendisi uygulamalıdır. Biz gerekil itirazımızı yaptık. Artık çıkacak olan sonuca göre hareket edeceğiz” dedi.
Tosunlar, belde nüfusunun 2 binin altında olması nedeniyle kapatılacak belediyeler arasında yer alıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 11:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?