3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

AKSF seminerleri başladı

DENİZLİ ASKF'NİN SEMİNERLERİ BAŞLADI

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) futbol kulüplerine yönelik seminerleri başladı.

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), tarafından kulüplerin isteği doğrultusunda gündeme gelen ve Denizli ASKF İl Hakem Kurulu Danışmanı Ümit Alptekin'in katkılarıyla düzenlenen Bölgesel Eğitim Semineri'nin ilki Çivril ilçesinde gerçekleştirildi. Çivril Belediyesi Düğün Salonunda ki seminere, Çivril bölgesindeki amatör futbol kulüpleri adına futbolcular, teknik adamlar ve yöneticiler katıldı. Seminere Denizli ASKF Genel Başkan Yardımcısı Vehbi Demir, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Alp, Futbol İl Temsilcisi Metin Hüyük, Türkiye Futbol Adamları (TÜFAD) Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Yalçın Bayrakçı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Denizli Şube Başkanı ve İl Hakem Eğitmeni Sinan Baş, İl Hakem Atama Sorumlusu Hayati Ünal, Gözlemci Atama Sorumlusu Selçuk Şimşek, İl Hakem Raportörü Uğur Konan, Futbol Saha Komiserleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Erolan, Mesut Düzgün ve Gençlik ve Spor Çivril İlçe Müdürü Turgay Aslan katıldı.

ASKF Genel Başkan Feyyaz Ceşen'in Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Yönetim Kurulu toplantısı için Ankara'da bulunmasından dolayı katılamadığı seminerin açılış konuşmasını Denizli ASKF İl Hakem Kurulu Danışmanı Ümit Alptekin yaptı. Alptekin, bölgesel toplantılara geçen sezon olduğu gibi bu sezonda devam edeceklerini belirterek, ilk seminerin Çivril ilçesinde gerçekleştiğini, ikincisinin ise Tavas bölgesinde yapılacağını söyledi. Bölgesel seminerlerin kulüplerin her alanda bilgilenmesi ve diyalogların daha da artması için çok faydalı olacağını dile getiren Alptekin, "Amatör futbolun kalkınmasında bu seminerlerin faydalı olacağına inanıyoruz. Seminerin gerçekleşmesinde katlı sağlayan ASKF Yönetimi ve İl Hakem Kurulu ile TÜFAD'a teşekkür ederim" dedi.

Futbol İl Temsilcisi Metin Hüyük ise, amatörlüğün bir gönül işi olduğunu ancak yıllardır aynı yüzleri amatör takımlarda gördüklerini artık yükün başkaları tarafından da paylaşılması gerektiğini söyledi. TFFHGD Denizli Şube Başkanı ve İl Hakem Eğitmeni Sinan Baş, görsellerle futbol oyun kuralları hakkında seminere katılanları bilgilendirirken özellikle ofsayt ve faul hareketleri üzerinde detaylı olarak konuları ele aldı. Soru cevap bölümünde kulüp yetkilileri ve futbolcular akıllarına takılan soruları sorarak konuları tartışmaya açtılar. TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil ise kulüplerin alt yapılarına önem vermeleri gerektiğine dikkat çekerek bölge adına görev yapan antrenör sayısının az olmasına dikkat çekti.

DENİZLİ ASKF'NİN SEMİNERLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 11:47:01
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 14:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?