2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Aldığı numara Çatlı'nın çıktı!

Denizli'de oto galericilik yapan İbrahim Tunalı, 5 yıl önce cep telefonu bayisinden numara aldı. 532 312 ile başlayan numaralı hattı kullanmaya başladıktan sonra kendisini arayan bir şahıs, Abdullah Çatlı'yı sordu.

Önce şaşıran Tunalı, küçük bir araştırma yaptı ve kullandığı numaranın daha önce Abdullah Çatlı'ya ait olduğunu öğrendi. Tunalı, özellikle Çatlı'nın ölüm yıldönümlerinde telefonunun susmak bilmediğini anlatıyor. GSM operatörleri, kullanıcıları tarafından iptal edilen numaraları belli bir süre sonra yeniden satışa çıkarıyor. Söz konusu değişiklikler bazen ilginç olaylara da neden olabiliyor. Bunlardan biri de Denizli'de İbrahim Tunalı'nın başına geldi.

Tunalı, 5 yıl önce hattı aldıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Gece yarısı bir bayan aradı. Yanlış aradığını söyledim, ikna olmadı. Gelen telefonların arkası kesilmeyince araştırdım. Meğer aldığım numara gerçekten de daha önce Abdullah Çatlı tarafından kullanılıyormuş. Susurluk raporunda, Soner Yalçın'ın Reis adlı kitabında ve daha başka pek çok yerde geçiyormuş ama benim haberim yoktu. Okuduğu kitapta numarayı görünce hemen arayan oluyor. Ölüm yıldönümlerinde arayanlar var." şeklinde konuşuyor.

Tunalı, hattından memnun olduğunu, taliplisi çıkarsa numarayı satabileceğini söylüyor. Ancak, numarayı almak isteyenlerin yüklü miktarda ödeme yapması gerekiyor. Abdullah Çatlı, 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta meydana gelen kazada hayatını kaybetmişti.

Zaman
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 18:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?