2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Alışveriş merkezinde izdiham

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın bugün Denizli'de açılışını yaptığı alışveriş merkezinde yaşanan izdiham çalışanları bile çileden çıkarırken, alışveriş merkezine girmek isteyenler kapıda adeta birbirini ezdi.


Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf bugün bir dizi inceleme, ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Denizli'ye geldi. İlk olarak Denizli Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Kavaf, daha sonra yönetim kurulu başkanlığını Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir'in yaptığı Bereketli Mahallesi'ndeki Pekdemir Çiftliği Alışveriş Merkezi'nin açılışına katıldı. Bakan Selma Aliye Kavaf'ın açılışa gelmesinden önce, çok sayıda vatandaş alışveriş merkezinin dışında kurulan standlarda sunulan ikramlardan alabilmek için kuyruğa girdi. Su, meşrubat, ayran gibi içeceklerin yanı sıra sucuk da ikram edilen standlarda büyük izdiham yaşandı. Vatandaşlar havanın da sıcak olması sebebiyle ikramlardan alabilmek için çaba sarfederken, bazı çalışanlar da zaman zaman çileden çıkarak, "Yavaş, sıraya girin" diye bağırmak zorunda kaldı. Bakan Kavaf, alışveriş merkezinin açılışında çiçeklerle karşılandı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta, Bakan Kavaf kendisine hoşgeldin diyen çocukları yanaklarından öperek hatırlarını sordu. Açılışta bir konuşma yapan Bakan Kavaf, Denizli'nin girişimci bir ruha sahip olduğunu belirterek, "Devletin önündeki en önemli problem, yeni yetişen gençlerin istihdam problemidir. Bu açıdan Pekdemir ailesi gibi çok sayıda yatırımcıya ve cesur girişimciye ihtiyaç var. Yeni istihdam alanları açmak ve üretim sürecine yeni insanları katmamız gerekiyor" dedi.


Konuşmaların ardından Denizli Müftüsü Mehmet Köse'nin yaptığı duada Bakan Kavaf, protokol üyeleri ve vatandaşlar el kaldırarak dua etti. Duanın ardından Bakan Kavaf ve Vali Yavuz Erkmen alışveriş merkezinin açılış kurdelasını keserek içeri girdi. Protokol üyelerinin alışveriş merkezine girmesiyle birlikte bu defa giriş kapısında büyük izdiham yaşandı. İçeriye girmek isteyen vatandaşlar adeta birbirlerini ezerken, güvenlik ekipleri çaresiz kaldı. Özellikle kadın ve çocuklar zor durumda kalırken, Bakan Kavaf bir süre alışveriş merkezini gezdikten sonra ayrıldı. Bakan Kavaf çıkışta kendisine ikram edilen gazozları yakından incelerken, işadamı Halis Toprak'ın kendisinden 54 yaş küçük bayanla evlenmesi ile ilgili bir soruyu iki elini kaldırarak cevapsız bıraktı.


Bakan Kavaf, Denizli'deki ziyaretlerinin ardından İzmir'e geçecek.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 13:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?