3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Alkışlanacak kampanya!

DENİZLİ BELEDİYESİ'NDEN SİGARAYI BIRAK KAMPANYASI

Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi, sigara içen anne babaların sigarayı bırakması için 'Beni Seviyorsan Lütfen Sigarayı Bırak Kampanyası' başlattı.

Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi'nin düzenlediği 7.Olağan Toplantısı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirdi. Toplantıya Denizli Belediye Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, öğretmenler ve çok sayıda meclis üyesi ilköğretim okulu öğrencileri katıldı.

Toplantıda gündem maddeleri tartışılırken en ilginç gündem maddesi 'Beni Seviyorsan Lütfen Sigarayı Bırak Kampanyası' oldu.Toplantıda söz alan meclis üyesi çocuklar kendileri ve kardeşlerinin istemesi durumunda anne ve babalarının sigarayı bırakacağını söyledi. Bu konuda kampanyalar düzenleme kararı alan çocuklar anne ve babalarının içtikleri sigara paketlerinin üzerine 'Sigarayı bırak', 'Sigara içersen ben de yemek yemem', 'beni babasız bırakma' gibi çeşitli yazılar yazacaklarını belirttiler.

Kampanyalarını daha geniş kitlelere duyurabilmek için 'Sigaraya hayır' yürüyüşü düzenleyerek sigaradan dolayı kolu veya ayağı kesilmiş kişilerin katıldığı toplantılar yapılması da kararlaştırıldı. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, kendisinin de 18 yıl öncesine kadar sigara içtiğini bırakmak için birçok yol denediğini ancak başaramadığını belirterek, "Çocuklarım bile benim için üzülüyordu, ama ben benim için bir şey yapmıyordum. Bir gün bu düşünceyi sorguladım ve sigarayı bıraktım. Önceleri hafif işlerde bile çok çabuk yorulurken, sigarayı bıraktıktan sonra yorulmaz oldum. 2 yıl paketi yanımda taşıdım ama hiç içmedim" dedi.

Toplantı, düzenlenecek etkinliklerle sigara bırakan anne ve babalara çeşitli ödüller verilmesikararıyla son buldu.

DENİZLİ BELEDİYESİ'NDEN SİGARAYI BIRAK KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 14:38:05
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 14:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?