3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Alkollü sürücülere geçit yok

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için alkollü sürücülere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Alkole sıfır tolerans hedefiyle çalışmalarını sürdüren Denizli Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, dün gece şehrin üç noktasında altı ekiple uygulama yaptı. Pamukkale Yolu, Acıpayam Yolu ve Kayhan Kavşağı'nda yapılan uygulamalarda, ekipler araçları tek tek durdurarak sürücüleri alkol testinden geçirdi.

Alkollü çıkan bazı sürücüler zaman zaman polise itirazlarda bulunurken, alkolmetreden çıkan sonuçları görünce itirazlarına son vermek zorunda kaldılar. Bazı sürücüler de alkollü olduklarını kabul ederek gereken işlemin yapılmasını istedi. İki saat süren denetimlerde, alkollü sürücülere yasal işlemler yapıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Kocatürk, uygulamanın amacının alkollü olarak direksiyona geçilmesini önlemek olduğunu belirterek, "Alkollü araç kullanıldığında sonuç kazayla bazen de ölümle sonuçlanabiliyor. Burada sadece sürücülerin kendi can güvenliği değil diğer insanların can güvenliği de tehlikeye giriyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 13:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?