8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Alman gelin müslümanlığı seçti

Almanya'nın Hamburg kentinde restaurant işleten Yücel Doğan'la evlenmeye karar veren Alman bayan, düğünden önce müslüman oldu.

Almanya'da 7 yıldır restaurant işleten Yücel Doğan, 7 ay önce yemek yemek için restaurantına gelen Alman Elwira Rybarczyk ile tanıştı. Kısa sürede arkadaşlıklarını ilerleten gençler daha sonra evlenme kararı aldı. Bu kararın ardından soluğu Denizli'de alan ve evlilik hazırlıklarına başlayan çift bu sabah Denizli Müftülüğü'ne gitti. Denizli Müftüsü Mehmet Köse'nin şahitliğinde Kelime-i Şahadet getiren Alman Elwira Rybarczyk müslüman oldu. Müftü Köse, müslüman olan ve Elvan ismini alan genç kıza Kur'an-ı Kerim ve ihtida belgesini verdi. Yarın yapılacak düğünle Yücel Doğan ile evlenecek olan Alman bayan, müslümanların aile yaşantısının kendisini çok etkilediğini söyledi. İhtida töreninde heyecanlı anlar geçiren Alman Elwira Rybarczyk, müslüman olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Müslümanlığı bana sürekli anlatıyorlardı. Çok beğendim ve müslüman olmaya karar verdim" dedi.

Yarın evleneceklerini belirten Yücel Doğan da, Alman nişanlısının Türk aile yapısını çok beğendiğini belirterek, "Bizim yaşantımızı beğendiği için müslüman olmaya karar verdi" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 11:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bircan IP: 87.161.92.xxx Tarih : 21.06.2007 22:00:28
Allah Tamamina erdirsin,Afferim kiza Bence GERCEK Ask budur! Allah mutlu ettsin