2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Almanya esnafı Denizli'de

Türkiye'nin olanakları ve Türkiye ile işbirliği imkanlarını araştırmak için ülkemize gelen ve bu amaçla Denizli'yi ziyaret eden Almanya'nın Regensburg Esnaf Odaları Heyeti, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret ettiler.


Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mehmet Yüksel ve Ludwig Rechenmacher başkanlığında Vali Erkmen'i makamında ziyaret eden heyet üyeleri Denizli'de bulundukları temaslar hakkında bilgi verdiler. Heyet başkanı Ludwig Rechenmacher ziyarette yaptığı konuşmada Denizli Valiliği'nin kendilerine olan yaklaşımları ve desteklerinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Bizler ilk intiba olarak çok olumlu görüşlere sahip olduk. Bizim olduğumuz bölge olan Bavyera'da yaşayan Türkler'den dolayı biz burada hiç de yabancılık çekmiyoruz. Türk çalışanlar bizim bölgemizin sanayisinin bel kemiğidir. Biz bu düşüncelerle Türkiye ile ortak faaliyetlerde bulunmanın yollarını arıyoruz. Denizli ile ilgili olarak örtüşen yanlarımız var. Bizim bölgemizde jeotermal kaynaklar mevcut. Otomobil sanayi son derece gelişmiş ve enerji sektörü hızla gelişiyor. Özellikle alternatif enerjiler yeni yapılarda kullanılıyor. Bizler de ortak faaliyetlerde bulunmak için girişimlerde bulunuyoruz. Biz de Denizlilileri kendi bölgemizde Bavyera'da görmek istiyoruz" dedi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Regensburg heyetini Denizli'de görmekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Denizli Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan, hem turizm hem de sanayi alanında öne çıkan illerin başında gelen bir il. Ana sektör olarak tekstil sektörü, tekstilde de ev tekstilinde büyük pay sahibi. Türkiye'nin tekstil merkezi diyebiliriz. Tekstildeki sermaye birikimi diğer sektörlere de öncülük ederek gelişmelerini sağlamıştır. Tekstil dışında makine, kablo, demir-çelik, mermer, turizm sektörleri hızla gelişen ve belli seviyeye gelmiş sektörler" dedi. Denizli'nin kendi başına 3 milyar dolara yakın ihracatı olduğunu, bunun 1 milyar dolarının tekstil, 800 milyon dolarının kablo, 250 milyon dolarının da mermer ve geri kalanı diğer sektörler olan kimya sanayi, demir-çelik, tarım, hayvancılık alanlarında gerçekleştirildiğini belirten Vali Erkmen, "Tarım, hayvancılık, yaş sebze-meyve sektörü hızla gelişme göstermektedir. En önemli sektörlerden biri de jeotermal kaynakların değerlendirilmesidir. Jeotermal kaynakların olduğu alanlar enerji, turizm ve sera alanları olarak kullanılıyor. Dünyada eşi benzeri olmayan Pamukkale ve Karahayıt bölgemiz 8-10 bin yatak kapasitesi ile turizm merkezi. Misafirlerimiz bu alanları bizzat görerek daha ayrıntılı bilgi edinme fırsatı bulacaklardır. Bu tür inceleme gezilerinin sonunda mutlaka olumlu gelişmeler olacaktır. Denizli çalışkanlığı, girişimciliği, hızlı harekete geçmek ve işi başarma anlamında örnek olacak, huzurlu, güvenli ve eğitim seviyesi yüksek bir il" dedi. Ortak yatırım anlamında Denizli ile bir girişim olmasının kendilerini sevindireceğini belirten Vali Yavuz Erkmen, "Bu konuda biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Arkadaşlara ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim" diye konuştu.


Vali Yavuz Erkmen, ziyaretin anısına heyet üyelerine Denizli tekstil ürünü hediye etti. Heyet başkanı Ludwig Rechenmacher de Vali Erkmen'e Bavyera üretimi cam plaket takdim etti. Denizli'deki sanayi tesisleri ile tarihi ve turistik yerlerde incelemelerde bulunan ve temaslarını sürdüren heyet yarın akşam Denizli'den ayrılacak.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 16:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?