2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Almanya'dan Denizli'ye termal ilgi

Denizli’nin jeotermal kaynaklarını Almanlar mercek altına aldı. Regensburg Esnaf Odası’ndan heyet geldi, enerji sahalarında incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı. 

Oda Başkanı Ludwig Rechenmacher ve yönetim kurulu üyeleri Vali Yavuz Erkmen’i de ziyaret etti. Rechenmacher, iki kentin ortak yönleri olduğunu söyledi, “Bunların en önemlisi jeotermal enerji. Bu konuda ortak yatırımlar yapılabilir. Biz ön adımı attık” dedi. Erkmen de, “Ortak yatırım anlamında Denizli’de girişim olması bizleri son derece mutlu eder. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

İnciraltı’nın yeni planı hazırİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı’nın planlanması konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la görüştüklerini, bölgenin; hastane, günübirlik tesisler, geriatri ve jeotermal turizm merkezleri alanı olarak yeniden imar edileceğini söyledi. “Bakan Günay’la son noktayı koyduk” diyen Kocaoğlu, planlamanın bakanlıkça hazırlandığı, detaylı açıklamayı da Bakan Günay’ın yapacağını kaydetti. Kocaoğlu, “İzmir, gelecekte daha düzenli bir şehir olacak” dedi.

Otokent’te tapu sevinciİzmir’de otomotiv sektörünün kalbinin attığı Otokent’te tapu sevinci... Hak sahipleri, tapularını, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan aldı. Kocaoğlu, “Sorunu 3 yıl önce hallettik. Taksitlere böldük ve bu konu bitti diye düşünüyorduk. 3-4 ay önce yeni seçilen başkanımız paranın bir kısmını ödeyemediklerini, 547 bin YTL kaldığını söyledi. Biz, para alma taraftarı değiliz. Ancak yasalarla yönetiliyoruz. Bu parayı almazsak, hesabını kimse veremez. Yasal olarak ne yapılabilecekse hepsini yapıyoruz.”

Gasp zanlıları tutuklandı
İzmir Karşıyaka’da, önceki gece 24.00 sıralarında polise başvuran İ.S. ve H.T., Cemal Gürsel Caddesi’nde yürüdükleri sırada, 4 kişinin, yollarını kestiğini, kendilerini dövdüğünü, sigaralarını ve cüzdanlarını aldığını söyledi, şikayetçi oldu. Kısa sürede yakalanan zanlılar, tutuklandı.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 09:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?