2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Almelo ile ticari işbirliği artacak

DENİZLİ VE ALMELO ARASINDA TİCARİ İŞBİRLİĞİ DE GENİŞLEYECEK.

Kardeş şehir protokolünün yenilenmesi için Denizli'ye gelen Hollanda'nın Almelo kenti Belediye Başkanı Jon Hermans ve başkan yardımcıları, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer'i ziyaret etti.

DTO Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Almelo Belediye Bakanı Jon Hermans'ın yanı sıra başkan yardımcısı Jan Van Marle, İletişim Uzmanı Gerda Wolters ve Danışman Gerald De Han ile DTO Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, DTO yönetim kurulu üyeleri Ali Önal, Habib Yıldız, Ramazan Çelikkol ve Salih Sarıkaya hazır bulundu. DTO Başkanı Necdet Özer Almelo heyetini Denizli'de görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Denizli ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Denizli'nin dünyada bornoz ve havlu üretiminde marka, Türkiye mermer ve traverten havzasının yüzde 60'ına sahip olduğunu, cam ve kablo sanayinin üst düzeyde yapıldığını belirten Özel, hayvancılık ve seracılığın Denizli'nin yeni alternatif sektörleri arasında olduğunu söyledi. Bunun için Denizli ve Almelo'da bulunan firmaları eşleştirebileceklerini anlatan Özer, Almelo'ya tekstil, mermer, traverten ve cam ürünlerini satabileceklerini, bu alanlarda dünyanın en iyi üretim imkanlarına sahip olduklarını söyledi. Ayrıca Denizli'nin ihracatçı yapısı dolayısıyla dünya ile entegre olduğunu da kaydeden Özer, Avrupa Birliği standartlarını ve yönetmelikleri iyi bildiklerini, bu nedenle de ortaklıklarda sıkıntı yaşamayacaklarını sözlerine ekledi.

Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans ise Denizli'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, eşleştirmeler sayesinde ekonomik ve ticari birlikteliklere imza atabileceklerini söyledi.

Ziyaretin sonunda DTO Başkanı Necdet Özer, ziyaret anısına Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans'a Denizli horozu hediye etti. Meclis Başkanı Gökçe ve yönetim kurulu üyeleri ise Marle, Wolters ve Han'a Denizli ürünlerinden oluşan çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 11:18:05
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 17:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?