3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Alt yapı hamlesi tam gaz

Denizli Belediyesi'nin, 100 yıl boyunca içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında sorun yaşanmaması için kısa süre önce başlattığı dev alt yapı hamlesi tüm hızıyla devam ediyor.

Denizli'nin tüm alt yapısının yenileneceği projede şu ana kadar 9 bin 94 metre kanalizasyon, 655 metre içme suyu ve 270 metre yağmur suyu hattı döşendi. Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü kontrollüğünde devam eden projede ekipler, olumsuz hava koşularına aldırmadan çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Şule Vardar, ihaleyi alan firmaların çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Şule Vardar, dev alt yapı hamlesinin belediye tarihinde görülmemiş bir çalışmayı içerdiğini ifade ederek, "Proje tamamlandığında, 350 kilometre içme suyu, 254 kilometre kanalizasyon ve 80 kilometre uzunluğundaki yağmursuyu hattı oluşturulacak. Kısa süre önce başlanan alt yapı çalışmaları, Mehmetçik, Feslikan, Dükkanönü, Gündoğdu, Pelitlibağ, Topraklık ve Kiremitçi mahallelerinde devam ediyor. Bugüne kadar, Mehmetçik, Feslikan ve Dükkanönü mahallelerinde 5 bin 150 metre kanalizasyon hattı, 395 metre içmesuyu hattı döşendi. Gündoğdu, Pelitlibağ ve Topraklık
mahallelerinde ise, 2 bin 844 metre kanalizasyon, 260 metre içme suyu ve 100 metre yağmur suyu hattı yapıldı" dedi.

Denizli Belediyesi'nin başlattığı ve 5 paketten oluşan dev alt yapı hamlesi 30 milyon Euro'ya mal olacak.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 13:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?