8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

ALTO heyeti, Denizli'de

Aliağa Ticaret odası meclis üyelerinden oluşan bir heyet Denizli'yi ziyaret ederek Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Teknik gezide bölge hakkında kapsamlı bilgi alan heyet, Denizli OSB Bölge Müdürü Tanju Beştaş'dan bölgenin gelişimini ve sektörel durumunu içeren bilgiler aldı. 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka başkanlığındaki heyeti Denizli Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde Bölge Müdürü Tanju Beştaş karşıladı. Bölge müdürü Beştaş, Aliağa heyetine bölgeyi tanıtan bir brifing sundu. 

Beştaş Sunumunda bölgede ağırlıklı olarak Tekstil sektörünün bulunduğunu belirterek "Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 159 adet muhtelif büyüklükte sanayi parseli bulunmakta ve parsel büyüklükleri 5 bin metrekare ile 110 bin metrekare arasında değişmektedir. Bölgenin toplam alanı 3 milyon 641 bin 216 metrekare, net parsel alanı 2 milyon 309 bin 766 metrekaredir. Geri kalan 1 milyon 331 bin 450 metrekare ise yeşil alan, yol, park ve sosyal tesislerden oluşuyor. Bölgemizde bugün itibariyle 140 tesis üretim yapmakta ve 27 bin istihdam sağlamaktadır" dedi. 

Bölge Müdürü Tanju Beştaş, Aliağa'nın Türkiye'nin önemli Sanayi bölgelerinden biri olduğunu ifade ederek Aliağa organize Sanayi Bölgesi'nin, Aliağa'da büyük bir değişim yaratacağına inandığını söyledi. Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka da, özellikle Sanayileşme geçmişi olan, OSB'lerle modern bir sanayileşme vizyonu yakalayan kentleri ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Daha Önce Gebze OSB, Gaziantep, Bursa gibi kentlerde Sanayileşmeyi yerinde gördük. Geçmişi ve kaderi Aliağa'ya çok benzeyen kentlerden biri de Denizli'ydi. Bunun için Denizli OSB'yi gezmek ve bilgi almak istedik. Ziyaretimizde bize yakın ilgi gösteren Bölge Müdürü Sayın Tanju Beştaş ve ekibine teşekkür ederim" dedi. 

Denizli'nin Sanayileşme deneyimlerinin Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ve Aliağa'nın gelişiminde önemli bir rehber olacağını söyleyen Saka, "Aliağa'da tesislerin hızla üretime başladığı ALOSBİ'de 10 milyon metrekare alan üzerine 400 tesis üretim yapacak. Binlerce istihdam yaratılacak. Yakın bir gelecekte büyük bir gelişme trendi oluşacak. Bu yüzden Odamız Meclis üyelerimizin katılımıyla bu teknik geziyi gerçekleştirdik" dedi. Aliağa Ticaret Odası heyeti, brifingin ardından Denizli organize Sanayi Bölgesini gezdi. Aliağa Ticaret Odası heyeti OSB ziyaretinin ardından Denizli Ticaret Odası'nı (DTO) ziyaret etti. Oda Yönetim Kurulu Başkan vekili Sadri Acar ve genel Sekreter Ali Rıza Tekin tarafından karşılan heyete oda çalışmaları hakkında bilgi verildi. 

Ziyarette denizli ile Aliağa arasındaki taşımacılık sorunu gündeme geldi. DTO Başkan vekili Sadri Acar, Denizlili firmaların Aliağa Nemrut İskelelerine karayoluyla mal göndermek zorunda kaldığını, bunun da maliyetleri arttırdığını söyledi. Taşımacılığın Denizli'den Nemrut iskelelerine demiryolu ile kesintisiz ulaştırılması halinde Denizlili üretici firmaların büyük global avantaj yakalayacağını söyleyen Acar, "Özellikle mermer sektöründe taşımacılıkta büyük sorun yaşanıyor. Gerek karayolunun diğer ulaşımlara göre maliyeti, tonaj sıkıntısı gerekse de büyük mermer ürün bloklarının kesilerek taşınmak zorunda kalması büyük bir sorun. Bu konuda Denizli ve Aliağa Ticaret odası olarak bir çalışma yapabiliriz" dedi. Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka da, Aliağa'dan Denizli'deki haddehanelere kütük demir nakledildiğini hatırlatarak bunun karayolu yanında demiryoluyla gerçekleştirilmesinin hem karayollarını rahatlatacağını hem de önemli bir fiyat avantajı oluşacağını ifade etti. Ziyaretin sonunda Aliağa Ticaret Odası başkanı Saka, DTO başkan vekili Sadri Acar ve genel Sekreter Ali Rıza Tekin'e hasır örme şeklinde yapılmış altın Türk bayrağı rozeti hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 12:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?