2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Amatör maçlar daha güvenli olacak

Denizli'de, amatör maçlarda özel güvenlik ekipleri görev yapacak.
Türkiye'de statlarda ilk tel örgüyü kaldıran şehir olan Denizli'de, amatör futbol maçlarının oynanacağı statlarda polis yerine özel güvenlik şirketinden gelecek güvenlik elemanları görev yapacak. Proje, Türkiye'de ilk defa Denizli'de hayata geçirilecek. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) yöneticileri, Denizli İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Denizli ASKF Genel Başkanı Feyyaz Ceşen, yönetim olarak sorunların çözümünde ortak hareket için Emniyet Müdürlüğü'nden destek istedi. Güvenlik görevlilerinin gelmemesi nedeniyle zaman zaman maçların ertelendiğini belirten Ceşen, bunun da kulüpleri zorda bıraktığını söyledi. Maçların ertelenmemesi için öneride bulunan Ceşen, amatör maçların özel güvenlik şirketlerinden gelecek güvenlik görevlileriyle oynanması için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.


Emniyet Müdürü Erkan ise, özel güvenlik ile maçların oynanmasının kendileri açısından sakıncası bulunmadığını belirterek, "Yetersiz olan polis sayısı nedeniyle özellikle önemli günlerde sıkıntı yaşadığımız doğru. Maçların özel güvenlikle oynanması bizim için de iyi olur. Bu projeyi destekliyor ve Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum" dedi.


Erkan, ASKF'nin önemli bir misyon oluşturduğunu ifade ederek, sokaktaki gençlerin spora yönlendirilerek değişik yollara sapmasının engellenebileceğini, bunun da ASKF gibi sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin destekleriyle mümkün olacağını kaydetti. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 11:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?