3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Amatör tiyatro coşkusu

DENİZLİ'DE AMATÖR TİYATRO COŞKUSU

Denizli Belediyesi'nin en önemli kültür çalışmalarından biri olan Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali'nde, tiyatro grupları sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Bu yıl 26.'sı düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ne KKTC, Hollanda'nın Almelo kenti, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti'nin yanı sıra, yurt içinden Kocaeli, Balıkesir, Denizli, Manisa, Ağrı, İstanbul, İzmir ve Antalya'dan amatör tiyatro grupları katılıyor.

İLK OYUN KEŞANLI ALİ DESTANI

Önceki gün kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin ilk oyunu Belediye Sanat Merkezi'nde sahnelendi. Menemen Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen Haldun Taner'in Keşanlı Ali Destanı adlı esri izleyicilerin büyük beğenisini aldı. Oyunu Vali Vekili Muhsin Çatmadım, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Başkan Yardımcıları Şamil Çınar ve Nilgün Ök, çok sayıda davetli izledi. Gecenin onur konuğu ise ünlü tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy'du. Oyun Öncesi sahneye davet edilen Akmansoy yaptığı kısa konuşmada sanat için böylesine önemli bir etkinliği gerçekleştirdiği için Denizli Belediyesi’ne teşekkür etti. Oyun öncesinde Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Başkan Yardımcıları Şamil Çınar'da mikrofon alarak vatandaşları festival süresince gerçekleştirilecek oyunları izlemeye davet etti. 34 kişilik kadrosu ile 2 perdeden oluşan 'Keşanlı Ali Destanı' oyununu başarı ile sergileyen Menemen Belediye Tiyatrosu oyun sonunda salonu dolduranlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

DENİZLİ’NİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Festivalin ilk gününü değerlendiren Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, güzel bir başlangıç yaptıklarını 4 gün boyunca birbirinden güzel oyunların izleyicilerle buluşacağını söyledi. Festivalin aynı zamanda Denizli'nin tanıtımına ve kültürlerin buluşmasına vesile olduğunu dile getiren Çınar, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından ve yurt içinden misafirlerimiz ağırlarken, aynı zamanda sanatsal bir buluşmayı da gerçekleştiriyoruz. Denizli'nin tanıtımına katkı koyan bu festival farklı kültürleri de birbirleriyle buluşturuyor. Geçen yıl ki gözlemlerimizi bu yıla aktararak festival programını öyle şekillendirdik. Bu yıl yine bir sonraki yıllın proğramı için gözlemler yapıyoruz. Festivale destek veren ve katkı koyan herkese teşekkür ediyor, sanatseverleri oyunları izlemeye davet ediyorum" dedi.

DENİZLİ'DE AMATÖR TİYATRO COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 10:26:02
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 11:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?