2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Ambalajım dönsün çocuklar gülsün

Denizli Devlet Hastanesi "ISO 9001" Kalite belgesini aldıktan sonra "Ambalajım dönsün Çocuklar gülsün" kampanyası başlattı.

Proje ile hastane içinde ambalaj atık dönüşümünü artırmak ve kullanılan naylon torbaları doğayla özdeş ürünlerle değiştirmek hedefleniyor.

Doğaya dost bir proje üreten Denizli Devlet Hastanesi'nin, kantinlerde ve bahçe alanlarında ambalaj atık geri dönüşümü sağlamayı amaç edinen yönetimi, bu kapsamda hastane çalışanlarına gerekli eğitimleri vererek çevreye saçılan değerlendirilebilir atıkları doğadan uzaklaştırmayı amaç ediniyor. Proje kapsamında hastane tarafından doğal bezden hazırlanmış bez torbaların tüm çalışanlara dağıtılması hedefleniyor.

Projeyi kamuoyuna duyuran Denizli Devlet Hastanesi, Hastane'nin Konferans Salonu'nda bir çevre toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksel ve Op. Dr. Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkan Yardımcı Şamil Çınar, Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürü Rafet Şahin, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Devlet Hastanesi

Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Gürbüz Akçay, DOÇEV Müdürü Tarık Barbaros Pilevne, PERYÖN Yönetim Kurulu üyesi Dr. Barbaros Kon, hastane idaresi ve hastane personeli katıldı.

Tanıtım toplantısını Proje Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurhan Meydan Acımış yaptı. Acımış şunları söyledi:

"Ülkemizde üretilen çöpün yaklaşık yüzde 10'u ambalaj atıkları, önemli bir kısmını ise naylon poşetler oluşturmaktadır. Doğadan uzaklaştırılması ve yok olması yüzlerce yıl alan naylon torbalar kendi sağlığımızı ve çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkilemektedir. İnsanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanması için çevreye zarar veren atıkların bertaraf edilmesi gerekmektedir. O halde yaşam kalitemizi bozmadan alacağımız basit önlemlerle çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya

bırakabiliriz. Çevre Yönetim Sistemi İSO 14001 Kalite Belgesi için personeli çevresel duyarlığa hazırlamayı hedefliyoruz. Kısa dönemde ambalaj ve naylon atıkların azaltılmasını sağlayarak doğanın kirliliğini azaltmayı ve ekolojik bir ortam yaratmak için çabalamaktayız."

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 23:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?