2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Anadolu Jet, Denizli seferini durdurdu

Denizli-Ankara arasında çarşamba, perşembe ve cuma günleri karşılıklı uçuş yapan Anadolu Jet, doluluk oranı yetersiz olduğu için seferlerini dondurdu.

İlk seferini 1 Temmuz'da yapan THY kuruluşu Anadolu Jet, Ramazan ayı nedeniyle uçuşlarına 1 ay ara verdi. Son olarak 2 Eylül'de Denizli'den kalkan uçağın karşılıklı seferi yapılmadı. 59 YTL'ye Denizli Çardak Havaaalanı'ndan Ankara'ya yolcu taşıyan Anadolu Jet, yüzde 23 doluluk oranını geçemeyince zarar ettiği gerekçesiyle Denizli'den ayrıldı.

Anadolu Jet, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nden yüzde 50 doluluk garantisi ve bu bağlamda da protokol istedi. 166 koltuğun 83'ünün satın alınması talep edildi, ancak sivil toplum örgütleri bu teklife olumlu yanıt vermedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli-Ankara seferlerinin iptal olmadığını, bir süreliğine ertelendiğini söyleyerek, “THY, yüzde 50 doluluk oranında ısrar ediyor. Her seferde yüzde 50 doluluk garantisini içeren bir de protokol yapılması konusunda ısrarlı görünüyor. Ancak, kimse bu riski üstlenmiyor. Kış aylarında yolcu sayısının artacağını düşünüyoruz. Seferlerin yeniden başlaması için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise THY'nın Denizli- Ankara seferlerini yanlış zamanda başlattığını, zira yaz aylarında okulların kapandığını, birçok insanın tatile çıktığını söyleyerek, “THY kendini garantiye almak istiyor, ‘zararı Denizli üstlensin’ diyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Doluluk oranının zamanla artacağına inanıyorum” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 14:51:08
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 09:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?