2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Anadolu komedisi Bakan'a soruldu

THY’ye bağlı Anadolu Jet’in yılan hikayesine dönen, en sonunda tamamen iptal edilen Denizli-Ankara seferleri Meclis’e taşındı

Denizli’yle Ankara arasındaki Anadolu Jet uçak seferleri, 1 Temmuz’da görkemli başladı. 2 Eylül’de ise yolcu yetersizliği gerekçesiyle durduruldu. Bunun üzerine Vali Yavuz Erkmen, milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, Salih Erdoğan ve Mithat Ekici’ye Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in yer aldığı heyet çeşitli temaslarda bulundu. Anadolu Jet’in bağlı olduğu THY’nin genel müdürü Temel Kotil ve yöneticileriyle görüşüldü. Ardından da Denizlilere müjde verildi, uçuşların 25 Eylül’de tekrar başlayacağı duyuruldu. Ancak sevinç kısa sürdü, seferlerin tamamen iptal edildiği açıklandı.

Bunlara yanıt istendi
Denizliler bu yaşananlara büyük tepki gösterdi. CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemur da TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Ertemur, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, “Ülke ekonomisine azımsanmayacak oranda katma değer sağlayan, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm cenneti olan Denizli’nin Ankara seferleri hakkı değil mi?” dedi.


Ertemur, şu sorulara yanıt istedi: “Havayolu ulaşımının dünyada ve ülkemizde yaygınlaştığı bir dönemde Denizli’ye uçak seferleri neden kaldırıldı? Denizli’nin hava ulaşımı gibi hızlı ve güvenli olanaktan yoksun bırakılması kentte yaşayan yurttaşlarımıza karşı yapılan bir haksızlık değil mi? Denizli’yi ziyaret eden bakanların verdiği sözlerle ulaştırmayla ilgili bürok-ratların yaptığı açıklamalar, en kısa sürede Denizli’ye u-çak seferlerinin yeniden başlayacağı yönündedir. Bu söz ve taahhütler ne zaman yerine getirilecek? Hava ulaşımının durdurulmasının Denizli’nin turizmi ve ekonomisinde yaratacağı olumsuzluklar neler? Yılda 3 milyar dolarlık ihracat yapan ve Ege Bölgesi’nin büyük kentlerinden biri olan Denizli’ye uçak seferlerinin iptal edilmesini, ülkemizin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesi açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 11:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?