2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Anadolu Kupasında final heyecanı

Yüzme Federasyonu'nun 2009 faaliyet programında yer alan Anadolu Kupası final müsabakaları Denizli'de başladı.

Gümüşler'deki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Atatürk Yüzme Havuzu'nda düzenlenen organizasyonun açılış törenine AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Vali Yardımcısı Kemal Özgün, Yüzme Federasyonu İdari ve Mali İşler Başkanı Nevruz Akan katıldı.

Yüzme Federasyonu İdari ve Mali İşler Başkanı Nevruz Akan, finallerin Denizli'de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Yüzme sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapıya önem vererek yüzmeyi küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza ve gençlerimize sevdireceğiz. Amacımız buradan şampiyon sporcular çıkarmaktır" dedi.

Törenlerin ardından yüzme müsabakalarına geçildi. Finallerin ilk gününde 200 metre yarışları yapıldı. Bu kategoride Deniz Kuvvetleri Gücü birinci, Trabzonspor ikinci ve Göztepe takımı üçüncü oldu. Dereceye giren takımların madalyalarını protokol üyeleri verdi.

19 ilden 32 takımda yer alan toplam 168 sporcunun yarışacağı müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular milli takım kampına alınacak. Final müsabakaları yarın yapılacak yarışlarla sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 23:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?