3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Anlaşmalı boşanmanın faturası ağır

ANLAŞMALI BOŞANMANIN FATURASI AĞIR

Babaya ait emekli maaşı alabilmek için anlaşmalı olarak boşanan kadınların, eşleriyle birlikte yaşadıklarının tespit edilmesi halinde, ödenen paranın faiziyle birlikte geri alındığı belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ayhan Dorum, SGK Haftası kutlamaları çerçevesinde il binasında basın toplantısı düzenledi. Mayıs ayının 2’inci haftasının ‘SGK Haftası’ olarak kutlanmaya başlandığını ve Denizli İl Müdürlüğü olarak bir hafta boyunca başta vatandaşların bilgilendirilmesi olmak üzere bir çok etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

ÇOK SAYIDA VAKA İLE KARŞILAŞTIK

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Ayhan Dorum, bazı kadınların vefat eden babasının emekli maaşını alabilmek için eşinden anlaşmalı olarak boşandığını, bu konuda gelen her şikayeti de değerlendirdiklerini söyledi. Bu konuda yapılan denetimlerde boşandıkları halde birlikte yaşayan çiftleri tespit ettiklerini ve hukuki süreç başlattıklarını belirten Dorum, "Bu şekilde çok sayıda vakayla karşılaştık. Boşandıktan sonra eşleriyle yaşamaya devam edenlere ödenen para, faiziyle birlikte geri alınıyor. Kadınların bu tür girişimlerde bulunmamasını istiyoruz" dedi.

HİÇBİR VATANDAŞ SGK ŞEMSİYESİ DIŞINDA KALMADI

Denizli'de yaklaşık 211 bin emeklinin bulunduğunu, bunun yanı sıra çalışan sayısının 276 bin civarında olduğunu söyleyen Ayhan Dorum, bir çalışanın iki emekliye bakamadığını ifade etti. Türkiye'deki sosyal güvenlik şemsiyesinin dünyada en başarılı sistemlerden biri olduğunu kaydeden Dorum, "18 Yaş altındaki her çocuk tedavi ediliyor. Vatansızlar, dünya ve olimpiyat şampiyonlarını hiç bir ücret alınmadan tedavi ediyoruz. Hiç bir vatandaş SGK şemsiyesi dışında kalmadı. Bu bizim için gurur verici" dedi.

İLÇE MERKEZ MÜDÜRLÜKLERİ AÇILIYOR

SGK Denizli İl Müdürlüğü olarak teşkilatlanmalarını sürdürdüklerini belirten Ayhan Dorum, "Sarayköy ve Çivril ilçelerinde SGK merkez müdürlükleri hizmet vermeyi sürdürürken, Tavas ve Acıpayam ilçelerinde de merkez müdürlüklerinin açılması çalışmaları devam ediyor" dedi.

ANLAŞMALI BOŞANMANIN FATURASI AĞIR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 12:26:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 12:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?