2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Annem orada mı?'

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, 110 Yangın İhbar Hattı'na günde ortalama 25 yangın ihbarı geldiğini belirterek, "Ancak bunların yarısı asılsız. 110 İtfaiye İhbar Hattı'nı arayanların içinde saati soran, annesini arayan veya telefon numarasını unutanlar bile var" dedi.


Denizli İtfaiyesi'nin eski hal ve Bahçelievler'de 24 saat esasına göre hizmet verdiğini kaydeden Gökoğlan, "Ekiplerimiz günde ortalama 25 yangın ihbarı alıyor. Ancak maalesef bunların yarısı asılsız çıkıyor. 110 Yangın ihbar hattını bazı vatandaşlarımız gereksiz meşgul ediyor. Yaz aylarında gelen asılsız ihbar sayısı çocukların tatile girmesiyle birlikte artış gösteriyor. Bu durum bizi çok üzüyor. Çünkü yaz aylarında yangın olaylarında çok büyük artış var. Biz bu asılsız ihbarlar yüzünden vakit
kaybediyoruz. Unutulmamalı ki, insanların boş vakitleri bizim için çok değerli olabiliyor. 110'u arayan bazı kişiler annesinin nerede olduğunu, saatin kaç olduğunu soruyor. Telefon numarasını unutanlar bile itfaiyeyi arayabiliyor" diye konuştu.
Boş arsalarda bakımsızlık sebebiyle yangın çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Gökoğlan, bu konuda arsa sahiplerine bakımlarının yapılması için tebligat göndereceklerini ifade etti. Şehrin çeşitli bölgelerine konulmak üzere 30 ton su kapasiteli su tankları alacaklarını belirten Mustafa Gökoğlan, "Bunun için fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir yangın anında bu tanklardan yararlanacağız. Böylece vakit kaybı ortadan kalkacak" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 18:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?