2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Antalya yolu artık daha güvenli

Denizli Belediyesi, Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan şehirlerarası karayolunda sürdürdüğü 2 gidiş ve 2 geliş olacak şekildeki yol çalışmalarını tamamladı.

Denizli Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, grayder, dozer, asfalt aracı ve kepçeden oluşan 12 iş makinesi ve 8 kamyonla, Antalya yolu genişletme çalışmalarını bitirdi.

Şahin Tepesi Mevkii ile Gökpınar Göleti arasında kalan 2 bin 620 metre uzunluğundaki yol, 12 metreden 21 metreye çıkartıldı. Bölünmüş hale getirilen yoldaki tüm keskin virajlar ortadan kaldırılarak kaza riski en aza indirilirken, yol için 200 bin metreküp kazı ve 100 bin metreküp dolgu işlemi yapıldığı belirtildi. Mevcut halinde, 1 tırmanma şeridi, 1 gidiş ve 1 geliş şerit bulunan Antalya-Muğla yolu, 2 gidiş ve 2 geliş oldu. Yolun her iki yönünde bir metre genişliğinde güvenlik şeridi ve 2 metrelik banket, bölünmüş alana ise bir metre genişliğinde refüj yapıldı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, bir kaç ay öncesine kadar bu yoldan geçen sürücülerin ve yolcuların virajlardan geçerken korku yaşadığını belirterek, "Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan karayolunu daha güvenli hale getirdik. Artık kentimizin giriş çıkışların ulaşım sorunu yaşanmayacak" dedi. Bu arada, İl Özel İdaresi'nin de belediyenin bıraktığı yerden yolu 6 kilometre daha bölünmüş olarak genişlettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?