6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Antik kente turist akını

Anadolu'nun en büyük metropol kentlerinden biri olan Laodikya Antik Kenti'ne turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Özellikle antik kentte son dönemlerde bulunan tarihi eserler ve kültürel değerler, aydınlatma, kazı çalışmaları, güvenliğinin sağlanması ve ulaşım yolunun iyileştirilmesi gibi etkenler, Laodikya'yı turistlerin ilgi odağı haline getirdi.

UNESCO'nun dünya kültür mirasları arasına aday gösterilebilecek nitelikteki antik kent, özellikle inanç turizmi açısından büyük önem taşıyor. Antik kenti son bir ayda, Fener Rum Patriği ve Malezya Turizm Bakanı gibi önemli konuklar da gezdi. Laodikya Antik Kenti'ni 2009'da 58 bin 595 turist, 2010'da ise 78 bin 253 turistin gezdiği bildirildi.

YÜZLERCE YIL KAZI ÇALIŞMASI DEVAM EDECEK
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nin Denizli için önemine değinerek, "Laodikya çok önemli bir yer. İncil'de bahsedilen yedi kilisenin biri buradadır. Ayrıca, Anadolu'nun Efes kadar büyük antik kenti Laodikya'dır. Anadolu'nun en büyük stadyumu burada bulunuyor. 10 bin dönüm arazi üzerine kurulan bir yer ve 9 yıldır kazı çalışmaları sürüyor. Belki yüzlerce yıl kazı çalışması devam edecektir" dedi.

Denizli'nin böyle bir antik kente sahip olmasının tarihi zenginlik olduğunu anlatan Zolan, şunları söyledi: "Biz, yerel yöneticiler olarak bu tarihi eseri gün yüzüne çıkarıp koruyarak eksiksiz şekilde gelecek nesillere aktarıp ve bölgeyi turizmde cazibe merkezi haline getirmekle sorumluyuz. 3 yıl öncesine kadar antik kente hiç turist gelmezdi. Şimdi ise yılın 11 ayı 110 bin turisti geçtik. Yıl sonu tahminimiz 120 bin turist dolayındadır."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 18:01:57
Güncelleme :23 Kasım 2011 Çarşamba 18:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?