3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Antik kentte mehterli kutlama

Denizli'de Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Laodikya Antik Kenti'nde sunulan halk oyunları ve mehteran takımı gösterisi büyük beğeni topladı.

33.Turizm Haftası Denizli'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Denizli'de bu yılki kutlama programı kazı çalışmaları süren antik Laodikya kentinde yapıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan ve davetlilerin de katıldığı kutlama programını, Fransa ve Belçika'dan inanç turizmi için bölgede bulunan turistler de izledi.

Hazırlanan platformda kendileri için ayrılan yerde kutlamaları takip eden yabancı turistler, özellikle Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Hak Oyunları ekibinin gösterisini büyük bir merak ve beğeni ile takip etti.

Törende söz alan Belçikalı din adamı Aloys Jousten, Avrupa'da bu yılın Aziz Paoule Yılı olduğunu belirterek, "Aziz Poule Honaz ilçesinde bulunan Colossae antik kentine geldi. Bu yüzden bu bölgeler bizim için çok önemli. Ayrıca Laodikya antik kentinin gün yüzüne çıkarılması konusunda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Halk oyunlarının gösterisinin ardından bir konuşma yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, turizm çeşitliliğinin arttığını belirterek, "Denizli 2 milyon turisti ağırlıyor. Bu sayı her yıl artıyor ama bununla yetinmemek gerekir" dedi. Vali Erkmen konuşmasının ardından, turizme emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşlara plaketlerini verdi.

Kızılcabölük ve Buldan belediyelerinin Yörük çadırı açarak ikramlarda bulunduğu kutlama töreninde en büyük ilgiyi Denizli Belediyesi Mehteran Takımı aldı. Laodikya Antik Kenti Sütunlu Cadde'de bir konser veren mehteran takımı çalıp söyledikleri marşlarla davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?