2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Arkeoloji ve İnşaat Mühendisliği paneli

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası işbirliği ile düzenlenen "Arkeoloji ve İnşaat Mühendisliği" paneli PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Leonardo da Vinci Projesi kapsamındaki panele Selçuk Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tırpan, İnşaat Mühendisi Bekir Usta, Dumlupınar Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nejat Bilgen ve Trakya Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Allianoi Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yaraş katıldı. Selçuk Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tırpan, ülkemizin zengin kültür varlıklarına sahip olduğunu belirterek. "Yatırımcı kuruluşlara bırakın engel olmayı onları korumamız, hatta teşvik etmemiz gerekir. Denizli'nin en önemli kültür varlığı Hiearapolis ve Laodikya'dır. Denizli insanının bu emanete sahip çıkması gerekir" dedi. Konuşmacılardan İnşaat Mühendisi Bekir Usta, Marmaray Projesi, Prof. Dr. Nejat Bilgen Seyit Ömer Projesi ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yaraş Allianoi Projesi sunumlarını, panele katılan arkeolog ve inşaat mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilere aktardılar. 

PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, panelin sonunda katılımcılara teşekkür ederek, böylesi etkinliklerin daha geniş platformlarda ele alınmasının yeni yetişen gençlerin ufkunu açacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 17:43:10
Güncelleme :2 Nisan 2008 Çarşamba 17:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?