2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Artık onlar da sokağa çıkacak

Denizli Belediyesi, 11 bedensel engelliye, günlük hayatlarını bir ölçüde kolaylaştırmak ve destek vermek amacıyla tekerlekli sandalye hediye etti.

Denizli Belediyesi sevindirdi, 11 bedensel engelliye tekerlekli sandalye hediye etti. Düzenlenen törene Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de katıldı. 

Zeybekci, 11 engelliyle tek tek ilgilendi, tekerlekli sandalyelerini verdi. AKP’li Başkan, kentteki tüm engellilerin ihtiyaçlarını gidermek üzere üzerlerine düşeni yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
Zeybekci, “Bugüne kadar yüzlerce tekerlekli sandalye, onlarca akülü araba dağıttık. İhtiyaçları tespit ettiğimiz sürece de vermeye devam edeceğiz. Ama dileğimiz o ki, insanlarımızı engelli olmadan koruyabilecek önlemler bir an önce alınsın” dedi.

Duygu dolu anlar 

Törende duygulu anlar da yaşandı. 40 yıldır engelli olarak yaşamını sürdüren 61 yaşındaki Fatma Nalcı, yeni tekerlekli sandalyeye kavuşunca gözyaşlarını tutamadı. İki yıl önce trafik kazasında sakat kalan 28 yaşındaki Güngör Karakaya ve geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle yürüyemeyen 12 yaşındaki İbrahim Argın ise ilk kez tekerlekli sandalye sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 10:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?