2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Artık Rusya'da namaz kıldıracak

Denizli'de bakımı, giyimi ve sıcak kanlı tavırlarıyla vatandaşların büyük sevgisini kazanan Hikmet Yuvacı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Rusya Federasyonu'nun St.Petersburg şehrine 4 yıllığına imam olarak atandı.


Denizli merkez Kayalık Camii'nde imam olarak görev yapan 41 yaşındaki Hikmet Yuvacı, giyimi, manikür, pedikür gibi bakımı ve sosyal aktiviteleri ile tanınıyor. Son girdiği sınavda başarılı olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Rusya Federasyonu'nun St.Petersburg şehrine atanan Hikmet Yuvacı, izine ayrılarak yeni görevi için hazırlıklara başladı. İki hafta sonra yeni görevine başlayacak olan 3 çocuk babası 18 yıllık imam Hikmet Yuvacı, çevresindeki tanıdıklarıyla vedalaşıyor.

Bugün cuma namazını kıldıktan sonra yeniden kuaförün yolunu tutan Yuvacı, Rusya yolculuğu öncesi bakım yaptırdı. Manikür, pedikür, maske, saç-sakal bakımı yaptıran Hikmet Yuvacı, Rusya'da ülkesini temsil edecek olmasının gururunu yaşadığını söyledi.

Girdiği sınavdan başarılı olarak çıktığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendisini Rusya Federasyonu'nun St.Petersburg kentine atadığını belirten Hikmet Yuvacı, "Rusya'daki görevimizde Denizlimizi en iyi şekilde temsil ederek, oradaki soydaşlarımıza, dini, milli ve manevi konularda yardımcı olacağız. Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil etmek için bu görev talip oldum" dedi. İslam dininin temizlik dini olduğunu ve kendisine metroseksüel imam denilmesinden rahatsızlık duymadığını belirten Hikmet Yuvacı, "Metroseksüelin karşılığı bakımlı, iyi giyinen demektir. İnsanların sevgisini, sempatisini kazanmama sebep olduğu için bu kelimeden rahatsız olmuyorum. İnsanlar bu kelimeyi kullanmak istiyorsa kullanabilirler" dedi.
Yuvacı, aktif bir insan olduğunu, camideki görevini yerine getirmenin yanı sıra, kahvehanelere giderek insanlarla sohbet edip, onlarla görüş alışverişinde bulunduğunu, yerel bir gazetede de köşe yazarlığı yaptığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 18:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?