8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Aşiret mensubu iş kadını aday adayı

Şanlıurfa Bazik Aşireti'ne mensup iş kadını Yekta Birsel Çakmakince, Demokrat Parti'den milletvekili aday adayı oldu. 

Doğru Yol Partisi (DYP) Denizli İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyen Yekta Birsel Çakmakince, DYP ve Anavatan Partisi'nin birleşmesinin kendisini çok sevindirdiğini, bu iki partinin ortak çatısı olan Demokrat Parti'den milletvekili olarak ülkeye hizmet etmeye karar verdiğini belirterek, "İlkesi, vatan bütünlüğünü savunmak olan Demokrat Partisi çatısı altında olmaktan gurur duyuyorum. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde DYP'ye büyük sevgi vardır. Ben de, orada doğan bir insan olarak, atalarımızdan örnek aldığımız bu sevgi meşalesini bütün benliğimle mecliste daha da yüceltmek istiyorum" dedi. 

Şanlıurfa'da doğan ve ilköğrenimi burada tamamlayan inşaat mühendisi Çakmakince, babasının fabrikasında genel müdürlük yaptıktan sonra kendi işletmelerini kurdu. Yekta Birsel Çakmakince, Denizli'de tekstil ve inşaat sektöründe çalışıyor. 

Öte yandan, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi'nde uzun yıllar, il başkanlığı, il genel meclis başkanlığı gibi bir çok görevde çalışan Avukat Uğur Saracoğlu da aday adaylığını açıkladı. İl Başkanlığı'ndaki toplantıda konuşan Saracoğlu, 36 yıllık siyasi birikimini bundan sonra millete hizmet etmek için kullanmak istediğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 14:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?