7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Askerlerin evinde bayram havası

Genelkurmay Başkanlığının, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki terörist saldırının ardından irtibat kesilen 8 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin bugün itibarıyla TSK bünyesine katıldığını bildirmesinin ardından, askerlerin aileleri büyük sevinç yaşıyor.

Denizli’de yaşayan, Er Fatih Atakul’un babası Süleyman Atakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğullarından haber alamadıkları 14 günün çok zor geçtiğini söyledi. Başbakanlığın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haber alınamayan 8 Türk askerine ulaşılabilmesi için önemli çaba harcadığını ifade eden Süleyman Atakul, "Çok mutluyum, şehit anaları bir Fatih kazandı" dedi.

Baba Atakul, şunları kaydetti: "Türk milleti çok güçlüdür. Bir karış toprağımızı vermeyiz. Benim Fatih’im feda olsun, geride feda edilecek birçok Fatih vardır. Sürekli komutanlarla görüştüm, bana her şeyin iyi olacağını, kendilerinden haber beklememi söylediler. Her baba gibi çok sevindim." Anne Aynur Atakul da tüm askerler için her zaman dua ettiklerini belirterek, "Zaten devletimizin arkamızda olduğuna inanıyorduk" dedi. 

MERSİN
Piyade Er Ramazan Yüce’nin Mersin’deki evinde, hüzünlü bekleyiş yerini sevinç gözyaşlarına bıraktı. Mersin’in Çay Mahallesi’nde yaşayan er Ramazan Yüce’nin annesi Fatma Yüce, oğlunun serbest bırakılmasıyla ilgili kendilerini arayan olmadığını ancak televizyondan duyduğu haberin acısını dindirdiğini söyledi. Sevincini oğlunun fotoğrafını öperek gösteren Fatma Yüce, oğlunun yüzünü göreceği günü hasretle beklediğini, bu acıyı hiçbir annenin yaşamasını istemediğini belirterek, "Benim eşim yok, oğlum evimizin direği. Haber alamadığımız günlerde binlerce kez öldük" diye konuştu.

HATAY
Er Özhan Şabanoğlu’nun Hatay’daki ailesi, çocuklarından haber almanın sevincini yaşıdıklarını belirttiler.
Baba Bahattin Şabanoğlu (60), merkeze bağlı Güzelburç beldesindeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, birisi kız 8 çocuğu bulunduğunu, erkeklerden 6’sının doğu ve güneydoğuda askerlik yaptıklarını, piyade er olarak vatani görevini yapan oğlu Özhan’ın (21) evin en küçüğü olduğunu söyledi.

Oğlunun Hakkari’de irtibat kurulamayan askerler arasında bulunduğu haberini almalarıyla dünyalarının yıkıldığını ifade eden Şabanoğlu, "15 gün boyunca çok zor günler geçirdik, devletime güveniyorum" diye konuştu.
Uzman Çavuş Halis Çağan’ın Adana’nın Tufanbeyli ilçesindeki aile fertleri de sevince boğulduklarını belirttiler.
Bazı siyasi parti temsilcileri ile aile yakınları, uzman çavuşun evine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu, evdeki hüzünlü bekleyiş yerini sevinç gözyaşlarına bıraktı.

AA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2007 Pazar 14:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?