2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Askerlik öncesi ziyarete geliyordu

Kütahya'da tren kazasında hayatını kaybeden 21 yaşındaki İbrahim Doğan'ın askere gitmeye hazırlandığı öğrenildi.

Evine ateş düştü

Denizli-Haydarpaşa seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin dün gece saat 02:00 sıralarında Kütahya'nın Çöhürler köyü yakınlarında bazı vagonlarının devrilmesi sonucu 9 kişi ölmüş, 30'dan fazla kişi de yaralanmıştı. Kazada hayatını kaybeden 21 yaşındaki İbrahim Doğan'ın ölüm haberi Denizli'deki evine ateş düşürdü.

Askerlik öncesi ziyaret

Denizli Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversiteye hazırlanan ancak bir süre önce askere gitmeye karar veren İbrahim Doğan'ın vatani görevi öncesi yakınlarını ziyaret etmeye başladığı öğrenildi.

Askerlik künyesini bile yaptırdı

Askere gitmeden önce Kocaeli'de polis olan halasının oğlu Murat Çelen'i ziyarete giden genç, bir hafta kadar halasında kaldıktan sonra dün akşam Denizli'ye dönmek için arkadaşı Ümit Ağan ile birlikte Pamukkale Ekspresi'ne bindi. Askere gitmek için adeta can atan gencin askerlik künyesini bile yaptırdığı ve üzerinde taşıdığı öğrenildi.

Acı haber tez duyuldu

Acı haber dün gece Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Doğan Ailesi'ne ulaştı. Kütahya'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden İbrahim Doğan'ın ölüm haberini alan annesi Kezban Doğan sinir krizleri geçirirken, kendisine 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edildi. Baba Mustafa Doğan'ın, kazayı duyar duymaz oğlunun cenazesini almak için Kütahya'ya gittiği öğrenilirken, Doğan Ailesi'nin yakınları haberin duyulmasından sonra eve akın etti.

"Hazır askerdi"

Yaklaşık 5 yıl önce beyin ameliyatı geçiren anne Kezban Doğan'a sakinleştirici verildi. Gencin eniştesi Burhan Sönmez de, İbrahim Doğan'ın 20 gün sonra askere gitmeye hazırlandığını belirterek, "Hazır askerdi. Halasının oğlunu Kocaeli'ne ziyarete gitti. Akşam kazayı duyunca şok geçirdik" dedi.

"Kardeşimi bayraklara sarmaya hazırlanırken kefene sardık"

İbrahim Doğan'ın ablası Nezire Doğan, kardeşini askere uğurlamaya hazırlandıklarını belirterek, "Kardeşimi bayraklara sarmaya hazırlanırken kefene sardık. Gece saat 02:30 sıralarında kaza haberini duyduk. Evin ziline basıp babamı dışarı çağırdılar. Trenin kaza geçirdiğini söylediler. İyi olduğunu söylediler biz de sevindik. Sürekli kendisini telefonla aradık ancak ulaşamadık. Ama kardeşimin arkadaşına sürekli ulaşıyorduk. Arkadaşı camları kırarak dışarı çıktığını söyledi. Kardeşimi görmediğini söyledi.

Kütahya ve Afyon'daki hastanelerle irtibata geçtik ancak bulamadık. Komşularımız televizyonda kardeşimin isminin ölenlerin arasında olduğunu duyunca haberimiz oldu. Kardeşim gitti bir daha dönmedi" diye konuştu.

İbrahim Doğan'ın cenazesinin Denizli'ye getirileceği ve yarın toprağa verileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 18:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin tekin IP: 88.251.179.xxx Tarih : 10.02.2008 13:07:54

kütahya tren kzasında hytnı kaybeden ibrahim doganın halasının ogluyum ibrahim doganın memleketi cameli imamlar köyüdür ve asker öncesi halasının oğlu murat celenin yanına gidecekti oradan gelirken vefat etti