3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Asmam yıkıldı, suyu sıkıldı...

Asmam yıkıldı, suyu sıkıldı...


Horozlar, Süper Lig’in siftahında önde götürdüğü karşılaşmadan Ankaraspor’la puanları paylaşarak ayrılmak zorunda kalmıştı. Bu kez tek puan da gelmedi. Hepten ötüvemedi çil horoz...

Giray Bulak ligin duayeni pozisyonunda. Dördüncü yılına başlayan başka bir teknik patron yok.

Geçen mevsimin etkili silahlarından Ersen Martin, Timuçin Horozlar’a veda ederken, yeni gelenler henüz tavını bulamadı.

Giray hoca ilk gole kadar sahada başabaş mücadele ettiklerini söylerken, 25’de Ailton’un çok şık vuruşundan gelen ilk golden önce takımının sayı koklama yönünde net biçimde fazla etkili olmadığını ıskaladı.

Zaten Horozlar’ın gol arayışlarında en önemli tek pozisyonları 55’de Yusuf’un başlattığı atakta oluştu.
Bunda da Güven’in uzaktan şutunu Cordoba bloke etti.

Bulak, yine de her zaman olduğunca Beşiktaş sınavından sonra da görüşlerini yansız biçimde açıkladı.

Maçın yıldızı Okan’ı süper performansından dolayı kutlayan Denizlispor teknik direktörü ‘Yediğimiz iki gol de usta işiydi’ diyerek ‘ustalara saygı haftası’nın isim babası oldu.
İlk gol gerçekten şiirseldi.

Kleberson şık topuk pasını iyi kovalayan Ahmed Hasan’ın sıfırdan içeri çevirdiği topun gelişine vuran Sambacı’nın yaptığını hafife almamak gerekir.

Ailton topun kendisine geleceğini anladığı anda kaleye olan kordinatlarını hesaplayıp topa zor açıdan kahredici bir falsoyla vurarak Bundesliga’da kalecileri nasıl bedbaht ettiğinin ilk örneğıini gösterdi.

İlk sayının asistanı Ahmed Hassan da ikinci goldeki vuruş becerisiyle, forvet ikilisinin ardındaki en etkili skorer olabileceğinin mesajını dikte ettirdi. Maçın yıldızının Okan Buruk olduğunda medya hem fikirdi.

HOROZLAR’IN SESSİZLİĞİ

Giray hoca değişikliklerde de hayal kırıklığına uğramadı değil. Selim’in yerine oyuna soktuğu Ender de, Hüseyin’le değiştirdiği Yusuf da Horozlar’ın atak gücüne katkıda bulunamadı.

Giray Bulak, Beşiktaş seyircisinin takıma motivasyon aşılamaktaki desteğini dile getirirken, Okan’ın üstün performansının yenilgilerinde baş rolü oynadığını da itiraf etmekten çekinmedi.

Rıza Çalımbay ilk kez İnönü’ye ayak basan Ailton, Kleberson, Adem Dursun ve Youla’nın taraftarlarının moralini yükselttiğini, yeni kramponların uyum sorunu yaşamadığı ifade ederken, ‘Ailton’un 90 dakikayı bitiremeyeceğini biliyordum.

Hazır olduğunu söyleyince forma verdim. O da görevini hakkıyla yerine getirdi. Okan ise gerçekten bir lider gibi oynadı. Kolundaki banda yaraşır bir kaptanlık ve mücadele örneği sergiledi’ değerlendirmelerini yaptı.

BEŞİKTAŞ 2 - 0 DENİZLİSPOR

1-0 Ailton 25, 2-0 Hassan 36
14 Ağustos 05 Pazar BJK İnönü Stadı 21. 15

Hakemler: Özgüç Türkalp: 8.0, Mustafa Emre Eyisoy: 8.4, Volkan Narinç: 7.4 Gözlemci: Ünsal Çimen)

Beşiktaş: Cordoba *** - Koray Avcı *** , Adem Dursun *** , Gökhan Zan *** (41’ SARI), İbrahim Toraman *** - Okan ***, Ali Güneş *** (75’ Mustafa Doğan xx), Kleberson ***, Ahmed Hassan *** (63’ SARI) - Ailton *** (61’ Veysel Cihan xx), Youla ** (82’ Tümer Metin)
Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Denizlispor: Süleymanu ** - Roman Kratochvill *, Burak Özsaraç *, Radek Dosoudil **, Mustafa Keçeli ** - Güven Varol **, Tomas **, Serhat Gülpınar * (65’ SARI - 84’ Volkan Al) , Selim Teber * (51’ Ender Alkan *) - Hüseyin Kartal * (52’ Yusuf Şimşek *), Ömer Rıza *
Teknik direktör: Giray Bulak

Cengiz Alpman
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 13:28:28
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 16:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?