2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Ata'nın Denizli'ye gelişinin 78. yılı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 78.yıldönümü ile ilgili mesaj yayınladı.

Tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş bir devlet armağan eden Yüce Atatürk'ü, Denizli'ye gelişinin 78. yıldönümünde sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle andıklarını belirten Vali Yavuz Erkmen, "Hasta Adam olarak nitelendirilen Türk Milleti'ne, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren liderliği ve devlet adamlığı ile 20. yüzyıla damgasını vuran Yüce Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk Milleti'nin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir" dedi.

Ulu Önderin, Cumhuriyet'in kurulduğu yıllarda, 'Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadi zaferlerle desteklenmezse payidar olamaz, az zamanda söner' diyerek, asıl ve en büyük mücadelenin başladığına işaret ettiğini beirten Vali Erkmen, "Milli Mücadelenin başladığı dönemde olduğu gibi iktisadi ve sosyal mücadele yıllarında da bağlı olduğu değerlerden ve vatan sevgisinden ödün vermeksizin çalışan Denizli Halkı, bugün Atasına sadakatini anlatırcasına dünyanın dört bir yanına ihracat yapmakta, her geçen gün çıtayı biraz daha yukarı taşımaktadır.Cumhuriyete ve öz değerlerine bağlılığı ile kazandığı her kuruşu yine bu vatanın geleceği olan evlatlarımız için eğitime yatıran hayırseverlerimiz, ilimizin ekonomi alanındaki başarılarının yanı sıra eğitim alanında da ülkenin önde gelen illerinden biri olmasına ciddi destek vermek suretiyle kendilerine gösterilen yolda hızla ilerlemektedirler" dedi.

İnkilabın temellerini her gün derinleştirmek, desteklemek gayesiyle Denizli'yi başarıdan başarıya taşıyan saygıdeğer Denizli Halkı'na, Ulu Önder'in Denizli'ye gelişinin 78. yılı vesilesiyle teşekkür ettiğini belirten Vali Yavuz Erkmen, "Atamızın izinde yürümekten duyduğumuz onurla, Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere ülke savunmasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 23:43:37
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 23:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?