7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Atatürk ve Şehitlik Anıtı törenle açıldı

Denizli'nin Tavas İlçesi'ne bağlı Pınarlar Beldesi'nde yaptırılan Atatürk ve Şehitlik Anıtı törenle açıldı.

Atatürk ve Şehitlik Anıtı açılışı nedeniyle Pınarlar Beldesi'nde düzenlenen törene Denizli Valisi Hasan Canpolat, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Tavas Kaymakamı Yusuf Güler, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Denizli Valisi Hasan Canpolat, Türk Milleti'nin bu güzel coğrafyada var olmanın bedelini ödediğini, gerekirse yine ödeyeceğini belirterek, "Bu coğrafyada var olacaksanız dik duracak, iddialı olacak ve gerekirse bedelini ödeyeceksiniz. Türk Milleti bu bedelleri ödemiştir. Bulunduğumuz coğrafyada çevremizdeki birçok ülke ve millet parçalanmışken, Türk Milleti dimdik ayakta kalmıştır.

Bu coğrafyada daha da gelişerek var olmamızın şartı, sevgi, saygı ve hoşgörü değerlerimizi unutmamamızdan geçer. Türk Milleti'nin geçmişinde kıyım, kırım ve insan hakları ihlalleri yaşanmamıştır. Türk Milleti'nin kimyasını bozmak isteyenler, önce milletimizin arasındaki sevgi, saygı ve hoşgörüyü kaybettirmek isterler. Bunu yapmak isteyenler şimdi ayrılık tohumları ekerek bunu yapmak istiyorlar. Buna asla izin vermeyelim" dedi. Şehitleri son yolculuğuna uğurlarken onlara yakışır şekilde uğurlama yapılması gerektiğini belirten Vali Canpolat, "Şehitler alkışlarla uğurlanmaz. Çameli İlçesi'nde bir süre önce toprağa verdiğimiz şehidimizin köyünde, onu son yolculuğuna uğurlamak için gelen binlerce insan, son derece vakur ve şehidimize yakışır bir şekilde şehidimize karşı olan son görevlerini yerine getirmişlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Savaşı'ndan bu yana Pınarlar Beldesi'ndeki 47 şehit ve 28 gazinin, katıldıkları savaşlar ve adlarının yanı sıra Atatürk'ün özdeyişlerinin de yazılı olduğu Atatürk ve Şehitlik Anıtı Vali Canpolat ve protokol üyeleri tarafından açıldı. Denizli Valisi Hasan Canpolat ve beraberindeki heyet daha sonra özel sektör tarafından yaptırılan yumurta üretim tesisinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Tavas İlçesi'ne geçen protokol üyeleri, burada efe kıyafetleri üreten Mehmet Urlu'yu ziyaret etti. Ziyarette, Mehmet Urlu, Vali Canpolat, Belediye Başkanı Zeybekci ve Cumhuriyet Başsavcısı Hatipoğlu'na efe kıyafeti hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 14:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?