2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 77. yıldönümü

Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 77. yıldönümü törenle kutlandı. 

Denizli Valiliği önünde düzenlenen törene Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergüdar Toptaş, askeri ve sivil erkan, siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende Atatürk Anıtına protokol üyeleri çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Atatürk'ün Denizli'ye gelişini her geçen yıl ayrı bir gururla yaşadıklarını söyledi. Atatürk ve silah
arkadaşlarını rahmetle anan Zeybekci, şöyle konuştu: "Atatürk'ün 77 yıl önce Denizli'ye gelişi nasıl sevinçle karşılandıysa, o günden sonra da her yıl ayrı bir gururla kutlanıyor. Atatürk'ün Denizli'ye gelişini her yıl yaptığımız konuşmalarda daha iyi bir Denizli ile karşına çıkacağız diye anıyorduk. Bu yılda daha iyi sorunsuz bir Denizli ile Atatürk'ün karşısına çıkıyor ve bundan sonraki yıllarda da çok daha iyi bir Denizli ile Atamızın karşısına çıkacağız." 

Denizli Valisi Hasan Canpolat ise, Denizli'nin Atatürk'ün hedef gösterdiği nadir illerden biri olduğunu söyleyerek, "Denizli, Türkiye'ye aş, iş ve istihdam üretiyor. Denizliler de, haklı bir gururla her yıl Atatürk'ün Denizli'ye gelişini ayrı bir heyecanla karşılıyor" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından günün anısına düzenlenen Atatürk Koşusu'na katılarak dereceye giren sporculara madalya verildi. 80 sporcunun katıldığı koşuda, Genel Klasman bayanlarda Perihan Nur Bektaş birinci, Elif Ceyhan ikinci ve Derya Yalman üçüncü oldu. Genel Klasman Erkeklerde ise Emre Karaday birinci, Abdullah Yıldız ikinci ve Cemal Sözmez üçüncü oldu. Dereceye girenlere madalya ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 15:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?