5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Ata'yı anma konserinde duygulu anlar

Denizli Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 68. yıldönümü dolayısıyla Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği bir konser düzenledi. Konserde, Atatürk'ün her duyduğunda hüzünlendiği "Havada Bulut Yok Bu Ne Dumandır" türküsü herkesi duygulandırdı. 

Denizli Belediyesi Sanat Merkezi'ndeki anma konserine, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Vali Yardımcısı Kemal Özgün ve Başkan Yardımcısı Osman Zolan ile çok sayıda Denizlili katıldı. Belediye Başkanı Zeybekci konser öncesi yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihinde sıkıntıya düştüğü dönemler olduğunu, Ulu Önder Atatürk'ün de böyle bir dönemde çıkarak ülkeyi sıkıntıdan kurtardığını kaydetti. Türk milletinin ortak değeri olan Ulu Önder Atatürk'ü kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu ifade eden Zeybekci, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andıklarını sözlerine ekledi. 

Yaklaşık 2 saat süren ve iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde, Denizli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Belediye Konservatuvarı sanatçıları Filiz Erkan, Berrin Çetin ve Gökhan Yapar, seslendirdikleri Atatürk'ün sevdiği şarkılarla dinleyicileri duygulandırdı. Denizli Belediyesi Meclis Üyesi Fevzi Özdemir ise, Atatürk'ün en beğendiği "Bülbülüm Altın Kafeste" şarkısını söyledi. 

Özdemir'e tüm davetliler de eşlik etti. Konserin ikinci bölümünde ise solist Erol Çifçi sahne aldı. Çiftçi, Atatürk'ün sanata ve sanatçıya verdiği değeri örneklerle izleyenlere aktardı. Çifçi'nin "Havada Bulut Yok Bu Ne Dumandır" türküsünü seslendirmesi konsere katılanlara duygulu anlar yaşattı.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 15:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?