2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Atıklar ekonomiye kazandırılacak

Denizli Belediyesi, evsel atıkların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için sürdürdüğü çalışmalara, Siteler, Yunus Emre, Asmalıevler ve Çamlaraltı mahallelerini de dahil ederken, atıkların ayrıştırılarak toplandığı mahalle sayısı 35'e yükseldi.


Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kısa süreli pilot uygulamanın ardından söz konusu mahallelerde de atıkların ayrıştırılmasına başladı. Pilot uygulama kapsamında, 12 kişiden oluşan atık bilgilendirme ekibi, ayrıştırmaya yeni başlanan mahallelerde evleri tek tek dolaşarak evsel atıkların ayrıştırılması konusunda bilgi verdi.

Ekipler, tüm evlere mavi poşet ve bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Pilot uygulamanın ardından, mahalle sakinlerini bildirilen gün ve saatte çöpler ayrıştırılarak alınmaya başlandı. Yaklaşık bir aylık süreçte 4 mahalledeki 14 bin 900 konut ve işyerinden 15 bin kilo ayrıştırılmış atık toplanarak ekonomiye kazandırıldı.

Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Ahmet Sarıoğlu, kalan mahallelerde de uygulamaya başlanacağını kaydederek, "Merkezde ambalaj atıkları yönetmeliğine göre sürdürdüğümüz ambalaj atıklarının geri dönüşümü çalışmalarına, yeni bağlanan mahallelerde de başladık.

Bir aylık sürede duyuru, afiş ve mavi torba dağıtılırken, atıklar da ayrı toplandı. Diğer yeni bağlanan mahallelere de bir program dahilinde girmeyi hedefliyoruz. Bu Denizli'nin geleceği için çok önemli bir çalışma ve halkımızın desteğini bekliyoruz" dedi.
Bu arada her haneye ayda 8 siyah, 4 tane de mavi torba dağıtılacağı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 15:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?