2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Atıkların ayrı toplanması projesi

Denizli Belediyesi, evsel atıkların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için 30 mahallede sürdürdüğü çalışmalarına 12 mahallede daha başlıyor. 

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin ve 20 kişiden oluşan atık bilgilendirme ekibi, Topraklı Mahallesi'ndeki konutlarda mavi poşet dağıttı. İki kişiden oluşan 10 farklı ekip, tüm konutların kapısını çalarak evsel atıkların ayrıştırılması ve mavi poşetlere yerleştirilerek belirtilen gün ve saatte dışarıya çıkarılmasını istedi.
Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin, birkaç gün içinde 13 mahallede mavi poşetlerin dağıtılıp halkın bilgilendirileceğini söyledi. Uygulamaya 24 Mart'ta başlanacağını anlatan Şahin, "Haziran ayında kalan 12 mahallede atıkları ayrıştırmaya başlıyacağız. Amacımız, evsel atıklardan geri dönüşümü olanları ayırıp ekonomiye katkı sağlamaktır. Elde edilecek gelir çocuklarımıza burs olarak geri dönecek" dedi. 

24 Mart itibariyle atıkların ayrı toplanması çalışmalarına başlanacak mahalleler: Uçancıbaşı, Topraklık, Gündoğdu, Saraylar, Muratdede, Sırakapılar, Karaman, Günbattı, Akkonak, Merkez Efendi, Mesta, Esentepe ve Yeşilyuva.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 18:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?